PTT’den Dar Gelirlilere Aylık 5 Bin 545 TL Yardım!

2025 yılı itibarıyla sosyal yardımlara zam yapılacağını açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kapsamda 5 bin 545 TL olacak engelli aylığının PTT aracılığıyla ödeneceğini açıkladı. İşte merak edilenler…

Ekim ayına girilmesiyle beraber asgari ücret, memur ve emekli maaşının yanı sıra, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplerine ödenen sosyal yardım ödemelerinin de yeni yılda ne kadar olacağına yönelik hesaplamalar hız kazandı.

Bu kapsamda, her ay grubundan ihtiyaç sahiplerine para yardımı yapan bakanlık, engelli aylığı adı altında yüzde 40 ve üzeri engelli olan vatandaşlara da aylık para yardımı yaparken, bu ödemelerin de zamlanacağı öğrenildi.

Bakanlık, hâlihazırda yüzde 40-69 arası engelli olan vatandaşlara aylık 3 bin 338 TL ve yüzde 70 ve üzeri engelli olanlara da 5 bin 007 TL para yardımı yapıyor. Fakat, söz konusu para yardımını alan vatandaşlara müjdeli bir haber verilirken, 2025 yılı itibarıyla bu ödemelerin zamlanacağı öğrenildi.

Buna göre, ödemeler 6 aylık enflasyon tahminin ortaya çıkmasının ardından memur maaş katsayısının da belirlenmesiyle beraber zamlanacak. Yani, sosyal yardım ödemeleri 2025 yılı kapsamında geçerli olacak memur maaş katsayısı oranında artış yaşayacak.

KİMLER, NE KADAR ALACAK?

Bu kapsamda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Programı’nın (OVP), AA ekonomistlerinin ve Piyasa Katılımcıları Anketi’nin (PKA) 6 aylık enflasyon tahminleri tek tek ortaya çıkarken, PKA’nın 6 aylık enflasyon tahmini yüzde 43,14 oldu. PKA’nın söz konusu öngörüsünün gerçekleşmesi halinde memur maaş katsayısı da yüzde 10,75 olarak gerçekleşecek.

Memur maaş katsayısının yüzde 10,75 olması durumunda sosyal yardımlar da aynı oranda zamlanacak ve böylece, yüzde 40-69 arası engelli olanların maaşı 3 bin 338 TL’den 3 bin 696 TL’ye ve yüzde 70 ve üzeri engelli bireylerin maaşları da 5 bin 007 TL’den 5 bin 545 TL’ye yükselecek.

Ekonomi Haberleri