PTT’den Aylık 310 TL Fatura Yardımı Başladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şartları sağlayan vatandaşlara aylık elektrik fatura desteği verirken, ödemeler hak sahiplerinin hesaplarına yatıyor veya PTT şubesinden alınabiliyor. İşte konuya ilişkin merak edilen her şey…

Yaptığı aylık para yardımı, gıda ve yemek yardımının yanı sıra, fatura konusunda da ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım yaparak bu kişilerin ekonomik yükünü hafifletmeyi hedefleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şartları sağlayan vatandaşlara elektrik faturası yardımı da yapacağını duyurdu.

Bakanlık, kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara aylık 310 TL’ye kadar fatura yardımı yapacağını açıkladı. Söz konusu para yardımı, kronik hastalığı yüzünden cihaza bağımlı olan kişilerin ikamet ettiği hanelerin elektrik fatura bedeline ilişkin ihtiyaçlarının karşılanmasını hedeflemesi kapsamında üç destek türünü kapsamaktadır.

Bu doğrultuda, fatura desteği programında, hastaların evlerine ilişkin elektrik faturalarına destek olmak için kullanılan cihazın elektrik tüketim düzeyine göre aylık 310 liraya kadarki elektrik faturalarına desteği kapsayan “Elektrik Tüketim Desteği” yer alıyor.

Bunun yanı sıra, şartları sağlayanlara kesintisiz güç kaynağı sağlanmasını kapsayan “Kesintisiz Güç Kaynağı Desteği” bulunuyor.

Son olarak, para yardımının hesaplara yatmaya başladığı ilk ay tek seferlik hak sahibi ilgili kişinin cihaza bağlanma tarihi itibarıyla birikmiş elektrik borçlarının ödenmesini kapsayan “Birikmiş Elektrik Borcu Desteği” yer alıyor.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Bu kapsamda, kronik hastaların ikamet ettiği hanelerde hasta başına aylık 150 kWh (310,85 TL) elektrik tüketim desteği veriliyor. Bu ödemeler, hak sahiplerinin hesaplarına yatıyor veya en yakın PTT şubesinden alınabiliyor.

Başvuru şartlarını sağlayan kişilerin sağlık sorunları nedeniyle ikamet ettiği konuttan çıkamayacak halde olması durumunda hastanın vekili, vasisi ya da velisince hasta adına müracaat edilebileceği gibi bu kişilerin olmaması halinde ise hastanın ikamet ettiği konutta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) personelince müracaat işlemleri yapılabiliyor.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Ekonomi Haberleri