PTT’den Aylık 2 Bin 400 TL’lik Yeni Para Yardımı! İhtiyaç Sahiplerinin IBAN’ına 2 Bin 400 TL Yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli her haneye para yardımı yaparken, yeni yardım ödemesi kapsamında PTT’den ödeme yapılacak. Peki, kimler bu para yardımını alabilecek? İşte detaylar…

İlkokul öğrencisinden 65 yaş üstü vatandaşlara kadar her yaş grubundan ihtiyaç sahiplere para yardımı yaparak bu kişilerin ekonomik yükünü hafifletmeyi hedefleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni para yardımını duyurdu.

“Tamamlayıcı Sosyal Uyum Yardımı (T-SUY)” adı verilen yeni sosyal yardım projesi kapsamında mültecilere para yardımı yapacağını duyuran bakanlık, bu yardımların hak sahiplerinin banka hesaplarına yatmasının yanı sıra, PTT’den de alınabileceğini duyurdu.

AYLIK 2 BİN 400 TL PARA YARDIMI YAPILACAK

T-SUY, Avrupa Birliğince (AB) finanse edilen ve Türkiye Kızılay Derneği ile bakanlık arasında iş birliği kapsamında uygulanan bir nakdi yardım ödemesi olarak biliniyor.

Bu doğrultuda, bu para yardımından Geçici Barınma Merkezleri dışında yaşamını sürdüren; muhtaçlık ve demografik kriterlerden minimum birini sağlayan, kimlik numarası 9 ile başlayan Geçici Koruma Statüsü, Uluslararası Koruma Statüsü, Uluslararası Koruma başvuru sahipleri ve İnsani İkamet İzni bulunan yabancılar yararlanabilecek.

Kişi başı 700 TL ve tam bağımlı engelli bireyler için ek ödeme olarak 2 bin 400 TL olarak hesaplara yatacak olan bu nakdi yardım ödemesi, aylık olarak hak sahiplerinin hesaplarına yatacak.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Ekonomi Haberleri