PTT’den 3 Bin 500 TL Fatura Yardımı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelere doğal gaz faturası yardımı yaparken, ödemeler hak sahiplerine hesaplarına yatıyor veya en yakın PTT şubesinden alınabiliyor. Peki, başvuru şartları neler? İşte detaylar…

Eylül ayının gelmesiyle beraber doğal gaz tüketiminin de özellikle doğu illerinde artmaya başlaması nedeniyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın doğal gaz yardımına yönelik araştırmalar da hız kazandı. Bakanlık, 3 bin 500 TL’ye kadar doğal gaz yardımı yaparken, ödemeler hak sahiplerinin hesaplarına yatıyor veya aynı zamanda, en yakın PTT şubesinden alınabiliyor.

Tutarlar, ekim-mayıs aylarını kapsayan 8 aylık dönemde başvuru şartlarının sağlanması durumunda ilden ile değişmekle beraber yıllık 1.500 TL ila 3 bin 500 TL (aylık 188-438 TL) arasında farklılık gösteriyor.

BAŞVURU ŞARTLARI

Bakanlığın doğal gaz desteği kapsamında ihtiyaç sahiplerinde aradığı başvuru şartları belli oldu. Bu kapsamda, başvuru şartları şu şekilde:

Türk vatandaşı olması,

E-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,

Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması,

İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması

Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması,

Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi,

Bakanlık tarafından belirlenen başvuru şartlarını sağlayanların başvuru sürecinde beyan ettiği bilgileri doğrulamak ve hak sahipliğine yönelik değerlendirme sonrası ilgili kişilerin ikamet ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) başvuruların olumlu olup olmadığına yönelik karar verecek. Başvuruların olumlu sonuçlanması durumunda ise hak sahiplerine ekim ve mayıs ayları arasında toplam 3 bin 500 TL’ye kadar doğal gaz yardımı yapılacak.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Ekonomi Haberleri