Öğrencilerin IBAN’ına Aylık 9 Bin TL Eğitim Desteği Yatacak!

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte Türk Eğitim Vakfı da burs ücretlerine zam yaptı ve şartları sağlayan öğrencilerine aylık 9 bin TL burs desteği vereceğini açıkladı. Peki, başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar…

Türk Eğitim Vakfı, (TEV) her yıl olduğu gibi bu yılki eğitim ve öğretim döneminde de şartları sağlayan öğrencilere dev burs desteği sağlayacak. Hak sahibi öğrencilere aylık 9 bin TL ödeme yapacağını açıklayan TEV, başvuru yapmak isteyen öğrencilerin genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,40 olması gerektiğini açıkladı.

Bunun yanı sıra, hazırlık sınıfını bitiren öğrencilerin ise başarılı olarak bir üst sınıfa geçmeleri ve bunu belgelemeleri gerektiği belirtildi.

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

TEV Üstün Başarı Bursu’na YKS'de, sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türlerine göre (bölüme yerleşilen puan türünde) sıralamada ilk 5 bine giren, vakıf ya da devlet üniversitelerinde öğrenim gören hazırlık, bir ve ikinci sınıf öğrencileri müracaat edebilecek. Ara sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin ise şu şartları yerine getirmesi gerekecek:

  • Hazırlık sınıfından birinci sınıfa geçen öğrencilerin hazırlık sınıfını başarıyla tamamlamış olmaları,
  • Birinci sınıftan ikinci sınıfa geçen öğrencilerin ise genel ortalaması 4,00 üzerinden en az 3,50 olması gerekmektedir. (100’lük sistemde not veren okullarda en az 87,5 olmalıdır).

Öte yandan, TEV Eğitim (Yükseköğrenim) Bursu’ndan, devlet üniversitelerinde öğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti uyruklu, 25 yaşından küçük, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan, başka bir kamu kurumu veya özel kurumdan burs almayan (KYK Bursu dahil) öğrenciler yararlanabilecek.

2024-2025 öğretim yılı kapsamında devlet üniversitelerinde öğrenim gören KKTC uyruklu belirlenen sayıda öğrenciden de başvuruları kabul edilecek.

Ekonomi Haberleri