Öğrencilerin Başına Talih Kuşu Kondu! Tüm Öğrencilere Tamamen Ücretsiz Oldu!

Harran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, YKS sonuçlarına göre tercih yapacak öğrencilere yönelik müjdeli bir haber verdi. Buna göre, Harran Üniversitesi’ni tercih edecek öğrenciler, isteğe bağlı hazırlık programından ücretsiz faydalanacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenciyi tercih heyecanı sararken, birçok üniversite de öğrencilerin kendilerini tercih etmesi için çeşitli kampanyalar düzenliyor. Bu kapsamda, bazı özel üniversiteler ilk 1000’e giren öğrencilerine 15 bin TL’ye varan burs ödemesi yapacağını açıklarken, bazı devlet üniversiteleri de öğrencilerine kimi alanlarda ücretsiz hizmet vereceğini duyuruyor.

Bu kapsamda, Harran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu da bir açıklama yaparak Harran Üniversitesi’ni tercih edecek tüm öğrencilerin isteğe bağlı hazırlık programından ücretsiz faydalanacağı duyurdu. Harran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, YKS sonuçlarına göre tercih gerçekleştirecek ve Harran Üniversitesi programlarına yerleşecek öğrencilerimiz, Üniversitemizin tüm programlarında isteğe bağlı hazırlık programı olduğunu ve bu programdan tamamen ücretsiz olarak yararlanabileceğinizi biliyor musunuz?” ifadeleri kullanıldı.

ÜNİVERSİTELERDEKİ KONTENJAN SAYISI BELLİ OLDU

Açık öğretim kurumları da dahil olmak üzere üniversitelerdeki genel kontenjan sayısının 960 bin 249 olduğu öğrenildi. Geçen yıl kontenjanların 1 milyon 15 bin 840 olduğu belirtilmişti.

Bu yıl kontenjanlarda 55 bin 591 düşüş meydana geldi. Dört senelik lisans programlarının kontenjanı 454 bin 994 olarak kayıtlara geçti. 2 yıllık ön lisans bölümlerinin kontenjanları ise 505 bin 255 olarak belirlendi. Fakat bu sayılara 34 yaş üstü kadın, depremzedeler ve şehit yakınlarına ayrılan kontenjanların dahil olmadığı belirtildi.

Ekonomi Haberleri