Öğrencilere Ücretsiz Toplu Taşıma Müjdesi! Başvurular Başladı!

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla beraber birçok il veya ilçe belediyesi, öğrencilere yönelik yeni destekler açıklarken, Üsküdar Belediyesi de 5 bin öğrenciye abonman desteği vereceğini açıkladı. İşte ayrıntılar…

Öğrencilere kırtasiye, ayakkabı, çanta ve giyim desteklerinin yanı sıra, aylık veya tek seferlik para yardımı yapacağını açıklayan belediyeler, bu yardımlar vasıtasıyla öğrencilere eğitim hayatlarında destek olmayı hedefliyor.

Bu kapsamda, birçok il ve ilçe belediye peş peşe yeni destek projeleri açıklarken, bir destek müjdesi de Üsküdar Belediyesi’nden geldi. Üsküdar Belediyesi, ön lisans ve lisans öğrencilerine toplu taşıma desteği vermek amacıyla yeni bir proje hayata geçirdi.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Buna göre, belediye tarafından 5 bin üniversite öğrencisine İstanbulkart abonman ücretinin karşılanacağı ifade edildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, 5 bin öğrenciye verilecek abonman desteği kapsamında belediyenin internet adresinden online olarak başvuru yapılacağını söyledi.

Aylık “İstanbulkart” abonman desteğine yönelik müracaatlar, “Vukuatlı nüfus kayıt örneği”, “Öğrenci Belgesi”, “IBAN bilgisini gösterir belge” ve öğrencinin “SGK hizmet döküm belgesi” ile gerçekleştirilecek.

Müracaatlar 13 Ekim’e kadar devam edecek ve müracaatları kabul edilen öğrenciler, yeni eğitim ve öğretim yılında aylık İstanbulkart abonman desteği almaya hak kazanacak.

Ekonomi Haberleri