Öğrencilere Tek Seferlik 10 Bin TL’lik Eğitim Desteği!

Birçok belediye, dereceye giren öğrencilerine para yardımı yaparken, bir yardım haberi de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Buna göre belediye, öğrencilere 10 bin TL’ye kadar para yardımı yapacak. İşte detaylar…

2024-2025 eğitim ve öğretim yılı kapsamında üniversite öğrencilere çeşitli alanlarda destekler sağlanırken, birçok belediye de açıkladıkları eğitime destek projeleriyle öğrencilere aylık veya tek seferlik para yardımı yapıyor.

Bu kapsamda, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi de YKS ve LGS sınavlarında derece giren öğrencilere 10 bin TL’ye kadar tek seferlik para yardımı yapılacağını açıkladı.

ÖĞRENCİLERE EĞİTİM DESTEĞİ DEVAM EDECEK

Konuya ilişkin açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, başarılı öğrencilere desteklemeye devam edeceklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"2024 yılı Liselere Geçiş Sistemi'nde başarı gösteren yüzde1'lik dilimdeki Kahramanmaraşlı öğrencilerimize 10 bin lira, yüzde 1 ile 2'lik dilim arasındaki öğrencilerimize 7 bin 500 lira, yüzde 2 ile 3'lük dilim arasındaki öğrencilerimize de 5 bin lira maddi destek sağlayacağız. Yine 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda göğsümüzü kabartan ve sıralamada ilk bin içerisindeki öğrencilerimize 10 bin lira, 1001 ile 5000 arasındaki öğrencilerimize 7 bin 500 lira, 5001 ile 10000 arasındaki öğrencilerimize ise 5 bin liralık tek seferlik eğitim desteği vereceğiz. Öğrencilerimize sağladığımız bu desteklerimizin yaklaşık maliyeti 6 milyon lira. Başvurular, Büyükşehir Belediyemizin internet adresinden çevrim içi yapılabiliyor."

Öğrencilere sağlanan desteklerin arttırılarak süreceğinin altını çizen Başkan Görgel, önümüzdeki senelerde de öğrencilerin başarılarını ödüllendirerek bu durumu bir gelenek haline getireceklerini açıkladı.

Ekonomi Haberleri