Öğrencilere Aylık 1.000 TL Para Yardımı 2024! Başvuru Şartları Belli Oldu!

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala öğrenciler burs arayışlarına devam ederken, bir dernekten daha öğrencilere burs müjdesi geldi. Buna göre, şartları sağlayan öğrencilere bin lira burs verilecek.

Okulların açılmasına az bir zaman kala üniversite öğrencileri başta olmak üzere milyonlarca öğrenci çeşitli belediye, dernek ve vakıftan burs almaya yönelik araştırmalar yapıyor. Öğrenciler, hangi kurumlar, ne kadar burs verdiği konusunda araştırma yaparken, bir burs müjdesi de Gençlik ve Proje Derneği’nden geldi.

Gençlik ve Proje Derneği, Kocaeli’nden ikamet eden öğrencilere bin lira burs vereceğini duyurdu. Bu kapsamda, Gençlik ve Proje Derneği tarafından Kocaeli’nde ikamet eden ve burada eğitim gören, gönüllülük bilincine sahip üniversite öğrencilerine ilişkin Genç Liderler Gönüllülük Bursu uygulaması başlatıldı.

Bu yılki eğitim ve öğretim yılında ilk kez bursiyer kabul edecek Gençlik ve Proje Derneği, topluma fayda sağlama hedefi ile gönüllülük bilincini geliştiren gençlere eğitim yolunda maddi destek sağlamayı hedefliyor. Bu kapsamda, Gençlik ve Proje Derneği, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında şartları sağlayan üniversite öğrencilerine aylık bin lira burs verecek.

Gençlik ve Proje Derneği, başvuruların 17 Ağustos’ta başladığını ve 15 Eylül tarihine kadar başvuru süresinin devam edeceğini açıkladı.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Gençlik ve Proje Derneği, aylık bin lira burs desteği sağlayacağı öğrenciler için başvuru şartlarını açıkladı. Buna göre, başvuru şartları şu şekilde:

Kocaeli’nde ikamet ediyor olmak,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Genel not ortalaması 4,00 üzerinden en az 2,00 olmak (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 60),

Lisans öğrenimi görüyor olmak,

Sosyal sorumluluk bilinci yüksek ve aktif gönüllü olmak.

Ekonomi Haberleri