Öğrencilere 4 Bin 500 TL Kırtasiye ve Giyim Desteği Başvuruları Başladı!

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala öğrencilere birçok kurum ve kuruluş tarafından burs desteği sağlanırken, Üsküdar Belediyesi de öğrencilere 4 bin 500 liralık kırtasiye ve giyim desteği vereceğini açıkladı. İşte detaylar…

9 Eylül’de başlayan 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı kapsamında öğrencilerin burs arayışları devam ederken, birçok belediye, vakıf ve dernek de öğrencilere burs imkânı sağlıyor. Bunun yanı sıra, bazı belediyeler de öğrencilere kırtasiye ve giyim desteği veriyor.

Bu kapsamda, İstanbul Üsküdar Belediyesi de öğrencilere 4 bin 500 TL kırtasiye ve giyim desteği vereceğini açıkladı. Üsküdar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, yeni eğitim ve öğretim yılında, Üsküdar’da ikamet eden 5 bin ilk ve orta okul öğrencisine 4 bin 500 TL kırtasiye ile giyim desteği verecek.

Üsküdar Belediyesi resmi internet sitesi www.uskudar.bel.tr adresinden paylaşılan kampanya kapsamında başvurular dün (23 Ağustos) başlarken, 3 Eylül’e kadar devam edecek. Aynı zamanda, ihtiyaç sahipleri tarafından yapılan müracaatlar kısa sürede değerlendirilerek ödemeler hak sahiplerinin IBAN numaralarına aktarılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

Üsküdar Belediyesi’nin ilk ve ortaokul öğrencilerine yapacağı 4 bin 500 liralık kırtasiye ve giyim desteği sadece Üsküdar’da ikamet eden ve devlet okullarında eğitim gören öğrencileri kapsayacak. Bunun yanı sıra, anaokulu ve lisede öğrenim gören öğrenciler başvuru yapamayacak.

Başvurular, öğrencilerin ebeveynleri tarafından yapılacak ve e-Devlet sisteminden alınan PDF formatındaki vukuatlı nüfus kayıt örneğiyle beraber gerçekleştirilecek. Öğrenci belgesi de e-okul veya e-Devlet sisteminden alınacak.

Müracaat eden öğrenci velisine ait IBAN numarasını gösteren belgenin müracaat esnasında verilmesi gerekecek ve ödemeler tek seferde bu İBAN numaralarına aktarılacak.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Ekonomi Haberleri