Merkez Bankası, Garanti, Finansbank ve Denizbank’ta Deprem! Bankaları Korku Saldı!

İstanbul’da beklenen olası bir deprem nedeniyle birçok bankanın verilerini ve personelini Ankara’ya taşıma kararı aldığı öğrenildi. İşte detaylar…

Merkez Bankası, Garanti, Finansbank ve Denizbank başta olmak üzere birçok banka, olası büyük İstanbul depremi nedeniyle verilerini ve personelini Ankara’ya taşıma kararı aldı.

Bloomberg’in haberine göre, Denizbank, Garanti BBVA, QNB Finansbank ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da (TCMB) birçok yedek planlar üzerinde çalışmaya başladı.

Edinilen bilgilere göre, Denizbank'ın İstanbul'daki yönetimi, Ankara'da her birimden personel olmasını isterken, bir diğer kaynak da Ankara’ya taşınmak isteyen herkesi teşvik etmeyi düşündüğünü açıkladı.

Denizbank, İstanbul'daki genel merkezinin daha küçük bir merkezine yönelik planların yapıldığını açıkladı. Denizbank’ın konuya ilişkin yaptığı açıklamada, hedefin "İstanbul'u etkileyebilecek olası bir deprem sonrasında bankacılık hizmetlerinin kesintisiz devam etmesini sağlamak" olduğunu ifade etti.

Bunun yanı sıra, QNB Finansbank da başkentteki genel müdürlüğüne destek verdiğini, tüm şube ve banka binalarının depreme dayanıklı olmasını sağladığını duyurdu.

TSKB, GARANTİ BBVA VE TCMB DE TAŞINIYOR

TSKB ise personelinin bir bölümünü başkente kiraladığı bir ofise taşıdı. TSKB, yaptığı açıklamada, "TSKB olarak Eylül 2023’te, 6 Şubat tarihinde 11 kentimizin depremle sarsıldığı Anadolu’da bölgeye lojistik olarak yakın olmak, bölgede faaliyet gösteren şirketlerimizin sürdürülebilir finansmana erişimini hızlandırmak, yeni yatırımların sürdürülebilirlik prensiplerine göre yapılarak yeşil dönüşümün hızlandırılmasına katkı sunmak, etki alanımızı genişletmek ve bankamızın iş sürekliliğini sağlamak üzere Ankara ofisimizi açtık" ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda, Garanti BBVA da veri merkezini ve merkez ofisinin bir bölümünü taşıdığını paylaştı. Garanti BBVA’dan yapılan açıklama ise şu şekilde: "Tedarikçilerinin, tesislerinin ve insan kaynaklarının bir kısmının deprem bölgesi dışında yedeklenmesini sağladık.”

Ayrıca, TCMB de İstanbul Finans Merkezi'nde inşa ettiği yeni binasına karşın birimlerdeki personelinin bir bölümünü Ankara'ya çağırdı. Söz konusu plana yönelik bilgi sahibi bir kaynak, bu kararın bir deprem olması halinde faaliyetleri sürdürebilmek için alındığını belirtti.

Ekonomi Haberleri