KYK Resmen Açıkladı! Öğrenim Bursları Kesilecek!

2024-2025 eğitim ve öğretim yılının birçok üniversitede başlamasının ardından öğrenciler de KYK burslarına yönelik araştırmalarına hız verdi. Fakat, KYK şartları sağlamayan öğrencilerin burslarının kesileceğini açıkladı. İşte ayrıntılar…

Türkiye’nin birçok ilinde yükseköğretim kurumlarının yeni eğitim ve öğretim yılına başlamasıyla beraber özellikle üniversiteyi yeni kazanan öğrencilerin Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenim bursuna yönelik araştırmaları da hız kazandı.

Öğrenciler, KYK kredi ve burs başvurularının ne zaman başlayacağını merak ederken, KYK ise yaptığı bir açıklamayla şartları sağlamayan öğrencilerin burslarının kesileceğini açıkladı. Peki, hangi durumlarda burslar kesilecek? İşte cevabı…

KYK BURSU KESİLME NEDENLERİ

KYK, öğrenim bursu alan öğrencilerin burslarının kesileceği durumları açıkladı. Buna göre, bursların kesileceği durumlar şu şekilde:

Burs aldığı öğretim yılında başarısız olma,

Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarılma veya geçici olarak uzaklaştırılma,

Kayıt yenilememe,

Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,

Öğretim kurumuna devam etmeme,

Öğretim kurumunu değiştirme esnasında eski okulda bir yıldan fazla başarısız olma ya da öğretime bir yıl ara verme,

Öğretim kurumunun kapatılması,

Yurt içinde burs alan öğrencilerden (öncelikli burs alanlar hariç) yurt dışına nakil giden önceliksiz öğrenciler,

Bakanlığa bağlı yurtlardan süresiz çıkarılma cezası alma,

Kesin hükümle mahkûm olma,

Öte yandan, öğrenciler KYK burslarının ne kadar olduğunu merak ediyor. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında ön lisans ve lisans öğrencileri için burs ücreti aylık 2 bin lira olması karar verilmişti. Bunun yanı sıra, ödemeleri yüksek lisansta 4 bin lira, doktorada 6 bin lira olarak hesaplara yatırılmıştı.

Ekonomi Haberleri