Kredi Kartı Kullananlara 690 TL Para İadesi!

Milyonlarca kredi kartı kullananlara müjdeli bir haber geldi. Buna göre, kredi kartı sahiplerine 690 TL para iadesi yapılacak. Peki, para iadesi nasıl alınacak? İşte merak edilenler…

Türkiye’de 125 milyona yakın kredi kartı kullanılırken, milyonlarca vatandaşın da birden fazla kredi kartı bulunuyor. Bu kredi kartlarının büyük çoğunluğunun aidatı bulunuyor ve ilgili bankalar her yıl müşterilerinden belli tutarlarda aidat ücreti talep ediyor.

Temmuz ayında bankalar, kredi kartı ücretlerine yüzde 70’e varan zam yaptı. Fakat, pek çok tüketici, basılı kart ekstresi almamaları nedeniyle söz konusu kesintilerden habersiz kaldı. Tüketici Derneği (TÜDER) Başkanı Levent Küçük ise Türkiye'de toplam 103 milyon geçerli kredi kartı olduğunu ve yıl sonuna kadar bu kartlardan 30 milyar liradan fazla ücret alınacağını paylaştı.

BANKALAR PARA İADESİ YAPACAK

Kredi kartı masraflarına itiraz eden tüketiciler, genellikle bu masrafları müşterisi oldukları bankalardan iade alabiliyor. Müşterilerin itirazının ardından bankalar para iadesi yapıyor. Ancak, para iadesi gerçekleşmemesi halinde müşteriler, hukuki yollara başvurabiliyor. Ortalama kart ücretinin bankadan bankaya değişmekle beraber ortalama 689,50 lira olduğu ifade ediliyor.

Ekonomi Haberleri