Kredi Çekeceklere Müjde! Ziraat Bankası Faizleri 2,79’a Düşürdü!

Konut kredisi çekmek isteyenlere Ziraat Bankası’ndan müjdeli bir haber geldi. Buna göre Ziraat Bankası, konut kredisi faizlerini 3,09’dan 2,79’a düşürdü. İşte merak edilenler…

Merkez Bankası’nın faizleri artırmasının ardından tüm kamu bankaları ve özel bankalar da faiz politikasında güncellemeye giderek faizleri rekor seviyelere çıkardı. Bu kapsamda, mevduat faizlerinin yanı sıra; ihtiyaç, konut ve taşıt kredilerinin faizleri de resmen fırladı.

Yüksek faiz oranları nedeniyle kredi çekmek isteyenler de kredi çekemezken, Ziraat Bankası’ndan konut kredisi çekmek isteyenlere müjdeli bir haber geldi. Buna göre Ziraat Bankası, yeni kampanyası doğrultusunda 120 aya kadar vade seçeneğiyle konut kredisi faiz oranı​ yüzde 3,09’dan yüzde 2.79'a kadar düşürdü.

1 MİLYON TL’NİN AYLIK ÖDEMESİ NE KADAR OLDU?

Bankası,​ 2.79 – 2.89 konut kredisi faiz oranı kampanyasını müşterileriyle paylaşırken, "Konut Kredisi Ürün Paketi"ni resmen duyurdu. Bu doğrultuda, konut kredisi faizi 60 aya kadar 2,89, 120 aya kadar olan vadede ise 2,79 olarak gerçekleşecek. Böylece, 1 milyon TL’lik konut kredisinin aylık ödemesi 29 bin TL olacak.

1 milyon TL’lik kredi kullanan bir Ziraat Bankası müşterisi, 60 ay vadede 2,89’luk faizle aylık 35 bin 285 TL, 120 ay vadede 2,79’luk faizle aylık ödeme 29 bin bandında taksit ödemesi yapacak.

Ziraat Bankası’nın konut kredisi faizlerini düşürmesinin ardından konut sektöründe de yeni çözümlerin gelebileceği ifade edildi. Bankanın uzun bir aradan sonra kredi faizlerini düşürmesinin ardından benzer bir adımın diğer kamu bankaları ve özel bankalardan tarafından da atılması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri