Kırmızı Et Fiyatları Yüzde 25 Düştü! İşte Güncel Fiyatlar!

Kurban Bayramı öncesinde 380 TL’ye kadar yükselen kırmızı et fiyatları, taleplerin yüzde 50 düşmesi nedeniyle yüzde 25 geriledi. Peki, kırmızı et fiyatları ne kadar oldu? İşte ayrıntılar…

Kurban Bayramı öncesinde Et ve Süt Kurumu’nun da (ESK) yüzde 25 zam yaptığı kırmızı et fiyatları rekor seviyelerde seyrediyordu. Fiyatların yüksek seyretmesi nedeniyle birçok vatandaş, Kurban Bayramı’nda kurbanlık alamazken, kilo bazında et almak bile oldukça zorlaştı.

Fakat, talebin yüzde 50 oranında düşmesi nedeniyle toptan karkas et fiyatları da son bir ayda 300 TL’ye kadar indi.Kurban Bayramı’nda 380 TL’ye kadar yükselen karkas et fiyatları, son bir ayda yüzde 25 gerileyerek 300 TL’ye kadar düştü.

AĞUSTOSTA FİYATLAR YENİDEN YÜKSELECEK

Bu yılın ocak ayında piyasada kıymanın kilogram satış fiyatı ortalama 400-450 bandındayken, şu an ise kasap ve marketlerdeki 525-675 TL bandında farklılık gösteriyor. ESK,anlaşmalı Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) üyesi marketlerde ise kıyma 390 TL’den alıcılarını bekliyor. Öte yandan, bu marketler piyasaya göre karkas etlerini ESK’dan yüzde 20-25 oranında daha uygun fiyata alıp-satıyor.

Öte yandan uzmanlar, ağustos ayı itibarıyla sanayicilerin üretim için et alımı yapmaya başlayacak olması nedeniyle fiyatların artabileceğini düşünüyor. Bu kapsamda, 15-20 Ağustos tarihleri arasında sanayicilerin piyasadan karkas et toplayacağı ve bu nedenle, fiyatların yeniden 380 TL bandına çıkacağı öngörülüyor.

Ekonomi Haberleri