İşçilere Müjde! Maaşlara Yüzde 100’den Fazla Zam ve 15 Bin TL İkramiye!

Tuzla Belediyesi, personel maaşlarına zam yapmak amacıyla TÜM-BEL-SEN ile toplu iş sözleşmesi imzaladı. Söz konusu anlaşmaya göre, Tuzla Belediyesi bünyesinde çalışan personellerin maaşları yüzde 100’den fazla zamlandı. İşte detaylar…

İstanbul Tuzla Belediyesi ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM-BEL-SEN) arasında düzenlenen toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı. Söz konusu sözleşme kapsamında kadınlara ilişkin projeler öne çıktı. Sözleşmeyle beraber personelin aylık net iyileştirme zammı, 31 Mart öncesine göre yüzde 100’ü geçerek 15 bin lira oldu.

Anka Haber Ajansı’nın haberine göre, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı’nda ise personele net 10 bin lira ikramiye verilecek. Engelli personele ise 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde net 15 bin lira ikramiye ödenecek.

BAŞKAN BİNGÖL’DEN AÇIKLAMA

Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, söz konusu sözleşmeden önce konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Siz bunu hak ediyorsunuz, size çok güveniyorum. Tuzla her şeyin en iyisini hak ediyor ve Tuzla Belediyesi çalışanı da her şeyin en iyisini hak ediyor. Bu güç ve denge işi, bütçe işi, bütçeyi doğru planlama işi ve bunu çalışanlarına ne kadar pay etmeyi kafaya koyduğunu gösterme işi. Kampanya dönemindeki vaadimizi gerçekleştirmiş olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Sizler bizim yol arkadaşlarımızsınız. Birlikte, Tuzla'da çok güzel bir 5 yıl geçirelim, bol bol çalışıp, fedakârlık yapalım. Karşılığında da bütçe neyse birlikte paylaşalım" ifadelerini kullandı.

Ekonomi Haberleri