İşçilere Maaş Şoku! Maaşlar 7 Bin TL Kesintiye Uğradı!

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden ŞOK, bünyesinde istihdam ettiği çalışanların maaşlarında gerekçesiz bir şekilde 7 bin TL kesinti yaptı. Söz konusu olay TBMM gündemine taşınırken, Çalışma Bakanlığı ise inceleme başlattı.

İstanbul’un Avcılar ilçesindeki bir ŞOK şubesinde çalışanların maaşlarından gerekçesiz bir şekilde 6-7 bin TL kesinti yapılması TBMM gündemine taşındı. DEM Parti Milletvekili Celal Fırat'ın konuya ilişkin verdiği soru önergesini cevaplayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Şok Market'e denetim faaliyetleri yapılmak üzere teftiş programına alındığını ifade etti.

Fırat, bahsi geçen önergede şu ifadeleri kullandı: "İstanbul Avcılar’da Cepte ŞOK mağazasında çalışan market işçilerinin ücretlerinden haksız yere 6-7 bin lira arası kesintiler yapıldığı kamuoyuna yansımıştır. Sorumlular, işçilere kesintilerin geri ödeneceğini sistemdeki hatadan kaynaklandığını belirttiği halde bu kesintilerin geri ödenmediği iddia edilmektedir. Bu durumu tespit etmeye gelen denetimcilerin ise tüm sorumluluğu market işçilerinin üzerine yıktığı belirtilmektedir.”

BAKANLIKTAN ŞOK MARKET AÇIKLAMASI

Bakan Işıkhan'a söz konusu iddiaları soran Fırat aynı zamanda, “İstanbul/Avcılar ŞOK Market mağazasında online sipariş sistemindeki iade ve hatalı işlemlerden kaynaklı maddi zararlar işçilerin ücretlerinden mi kesilmektedir?” sorusunu da yöneltti.

Bakanlık ise sorulara şu şekilde cevap verdi: “Bu kapsamda, bahse konu soru önergesinde yer alan iddialar yönünden gerekli denetim faaliyetleri gerçekleştirilmek üzere adı geçen işverenlik teftiş programına alınmıştır.”

Ekonomi Haberleri