İnternet Abonelerine Para İadesi Yapılacak!

Belçika hükümetinden tüm hükümetlere örnek olacak bir adım geldi. Buna göre, Belçika’da interneti 8 saatten fazla kesilen abonelere tazminat ödenecek. İşte konuya ilişkin merak edilen her şey…

Patronlar Dünyası'nın haberine göre, Belçika'da yeni değişiklikle beraber, gün içinde interneti 8 saat ve daha fazla kesilen abonelere tazminat ödenecek.

1 Kasım itibarıyla yürürlüğe girecek söz konusu düzenlemeyle birlikte telekom operatörlerinin hizmet kesintilerine karşı müşterilere maddi koruma sağlanması hedefleniyor.

Buna göre, interneti kesilen abonelere ödenecek tazminatın belli şartları olacak. Kesintinin mecburi neden haricinde herhangi bir nedenden kaynaklanmış olması ve kesintinin minimum 8 saat sürmüş olması koşulu aranacak. Bu koşulların sağlanması halinde internet abonelerine tazminatlar otomatik olarak aktarılacak.

Günlük 1 euro olarak belirlenen tazminat ödemesine yönelik ayrıntılar, 1 Kasım tarihinden önce kamuoyuyla paylaşılacak. Tüketici örgütü Testaankoop, düzenlemenin güzel bir gelişme olduğunu fakat yasaların tazminatın daha çok sembolik seviyede kalmasına sebep olduğunu belirtti.

TÜRK TELEKOM’DAN İNTERNET FİYATLARINA ZAM

Öte yandan Türk Telekom, yüksek enflasyon nedeniyle internet paketlerine yüzde 30 zam yaptı. 17 Ağustos (bugün) tarihinden itibaren geçerli olacak zam nedeniyle en düşük internet paketi aylık 579 TL olarak gerçekleşti.

Türkiye’nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden biri olan Türk Telekom'un zam kararından sonra internet paketlerinin fiyatları da fahiş seviyelere yükseldi. Halihazırda mali sorunlarla mücadele eden vatandaşlar, Türk Telekom’un yaptığı zam kararına tepki gösterdi. Söz konusu zamla beraber aylık en düşük internet paketinin fiyatı 579 lira olurken, 1000 Mbps hızdaki bir internet paketinin aylık ücreti ise 1089 lira oldu.

Ekonomi Haberleri