İhtiyaç Sahiplerine Özel Elektrik Faturasında İndirim!

Elektrik faturalarında yeni bir düzenlemeye gidileceği ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarla faturasını düzenli ödeyen abonelerden güvence bedeli alınmayacağı ifade edildi. Böylece, bu kişilerin elektrik faturası indirimli gelecek. İşte detaylar…

Elektrik aboneliği alırken, elektrik tedarik şirketince tüketicilerden tahsil edilen ve abonelik sona erdiği zamangüncel tutardan hesap edilerek borçların tahsil edilmesi ya damahsup edilmesinin ardından iade edilen güvence bedeline yönelik yeni bir düzenleme yapıldı. Bu kapsamda, söz konusu düzenlemeye göre, artık ihtiyaç sahibi hanelerden ve faturalarını düzenli ödeyenlerden güvence bedeli tahsil edilmeyecek.

Sabah’ın haberine göre, eylül ayında elektriğe zam yapılmayacak ve 100 kilovatsaat (kWh) elektrik tüketimi bulunan bir mesken abonesinin faturası 207,23 lira olarak kalmaya devam edecek.

FATURA YARDIMI 10 MİLYAR TL’Yİ AŞACAK

Güvence bedeli ise bundan sonra faturalarını düzenli ödeyen abonelerden ve dar gelirlilerden tahsil edilmeyecek. Perakende satış sözleşmeleri doğrultusunda unutulmuş ve iade edilmeyen güvence bedelleri için de ilgili abonelere bilgilendirme yapılacak.

Diğer taraftan, dar gelirli hanelere 75 kWh ile 150 kWh arasında değişen elektrik yardımı yapılırken, bu yıl verilen toplam destek miktarı 10 milyar TL’yi geçecek. Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın da dar gelirlilere yaptığı elektrik tüketim desteği tutarları şu şekilde:

•1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh (155,43 TL)
•3 kişilik hanelere aylık 100 kWh (207,23 TL)
•4 kişilik hanelere aylık 125 kWh (259,04 TL)
•5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kWh (310,85 TL)
• Kronik hastaların bulunduğu hanelerde hasta başına aylık 150 kWh (310,85 TL) karşılığı tutarınca fatura yardımı yapılıyor.

Ekonomi Haberleri