İhtiyaç Sahiplerine 1 Yıllık Kira Desteği Geliyor!

İzmir’de çıkan yangınlar nedeniyle evlerini kaybeden Öktem ailesine müjdeli bir haber geldi. Sivil toplum kuruluşu Ahbap’ın Genel Başkanı Haluk Levent, Öktem ailesine bir yıllık kira desteği verileceğini açıkladı. İşte ayrıntılar…

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yer alan Yamanlar Karatepe bölgesinde 15 Ağustos akşamı orman yangın çıktı. Yamanlar Karatepe bölgesinde ormanlık alanda çıkan ve rüzgâr nedeniyle büyüyen yangın, yerleşim bölgeleriyle sanayi sitesine sıçrayıp üç mahallenin de boşaltılmasına sebep oldu.

Orman yangınına havadan müdahale edilmeye tekrar başlanırken; ekipler, yangını kontrol altına alma çalışmalarına şiddetli rüzgâra karşın devam ediyor.

Karşıyaka ilçesi Yamanlar Mahallesi Karatepe bölgesinde 15 Ağustos’ta başlayan yangın yerleşim bölgelerine kadar ulaşmıştı. Bu nedenle, yangında 16 konut yanmış, 87 konut ve 45 iş yeri boşaltılmıştı. Bunun yanı sıra, 3 mahallenin de tahliye edildiği yangın nedeniyle hayvan barınağı da boşaltılmıştı.

AHBAP’TAN ÖKTEM AİLESİNE BİR YILLIK KİRA DESTEĞİ

Yamanlar Karatepe bölgesindeki ormanlık bölgede başlayan ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibiyle beraber müdahale edilen yangın, kuvvetli rüzgârın etkisiyle büyüyünce civar illerden de takviye ekipleri gönderildi.

Söz konusu devasa yangın nedeniyle Öktem ailesi de evlerini kaybeden ailelerden biri oldu. Ancak, Öktem ailesine müjdeli bir haber verildi. Sivil toplum kuruluşu Ahbap’ın Genel Başkanı Haluk Levent, Öktem ailesine bir yıllık kira desteği verileceğini duyurdu.

Toplumda yardımlaşma ve dayanışma farkındalığının güçlenmesini sağlamayı, iyi insan ve iyi toplum inşasına hizmet etmeyi amaçlayan Ahbap vasıtasıyla; hem engelli çocuklar için yürüme cihazı alınıyor, hem evi yanan bir aileye eşya desteği veriliyor, hem de bu ailelere kira yardımı yapılıyor. Ahbap, bunun yanı sıra, İhtiyaç sahibi öğrencilere de destek olarak eğitim bursu veriyor.

Ekonomi Haberleri