IBAN Üzerinden İşlem Yapanlar Dikkat! IBAN Numaraları Değişiyor!

QNB Finansbank çatısı altında faaliyet yürüten Enpara’ya BDDK tarafından faaliyet onayı verilirken, Enpara müşterilerinin de IBAN numaralarının değişeceği öğrenildi. İşte konuya ilişkin merak edilen her şey…

3 Ağustos 2023 tarihinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) kuruluş onayı verdiği Enpara Bank A.Ş.'ye faaliyet izni kararı verildi. Konuya ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlanırken, QNB Finansbank çatısı altında faaliyetlerine devam eden Enpara, artık bağımsız bir banka olarak bankacılık sektöründeki yerini alacak.

Enpara’nın faaliyet iznine ilişkin Resmî Gazete’de yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi: "5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 10. maddesi ile Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliği'ne ilişkin yönetmeliğin 7. maddesi kapsamında yapılan değerlendirme neticesinde, Kurulun 03,08 2023 tarih ve 10640 sayılı kararı ile kuruluş izni verilen Enpara Bank AŞ'ye faaliyet izni verilmesine karar verilmiştir.”

IBAN NUMARALARI DEĞİŞECEK

Yeniçağ gazetesinin haberine göre, Enpara’nın faaliyetlerine QNB Finansbank’tan bağımsız bir şekilde devam etmesiyle beraber Enpara hesabı bulunan milyonlarca müşterinin IBAN numaraları ise Enpara'nın bankacılık kodunun değişmesiyle beraber değişecek ve müşterilere yeni IBAN numarası tanımlanacak.

İlk olarak dijital bankacılık platformu olarak faaliyetlerine QNB Finansbank çatısı altında başlayan Enpara, finansal hizmetler sunan öncü bir dijital girişim olarak biliniyordu. Enpara, BDDK’nın faaliyet izni vermesiyle beraber sadece dijital bankacılık hizmetleri değil, ayrıca geleneksel bankacılık işlemleri gerçekleştirme yetkisine de sahip olacak. Bu gelişmeyle beraber, bankalar arasındaki rekabet be artacak ve müşterilere daha fazla seçenek sunacak.

Ekonomi Haberleri