Hükümetten Çalışana ve Emekliye Yüzde 20 Zam Açıklaması!

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, (DMM) emekliye en fazla yüzde 20 zam yapılacağına ilişkin iddialarını yalanladı. Yapılan açıklamada, çalışana ve emekliye en fazla yüzde 20 zam yapılacağı iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

DMM, sosyal medya platformlarında dolaşıma sokulan ve bazı basın yayın organlarının da öne sürdüğü " Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'ın Londra'da yabancı yatırımcılara 'yılbaşında çalışan ve emeklilere en fazla yüzde 20 zam planlandığını' belirttiği " iddiasının gerçeği yansıtmadığını duyurdu. DMM’den konuya ilişkin yapılan açıklamada, Londra'da yabancı yatırımcılarla buluşan TCMB Başkanı Fatih Karahan'a bu kapsamda bir soru sorulmadığı ifade edildi.

Söz konusu açıklamada, "Toplantıda, "çalışan ve emeklilerin zam oranına ilişkin açıklama yapıldığı" yönündeki haberlerin herhangi bir dayanağı bulunmamaktadır" denildi.

EMEKLİ PROMOSYONU NE KADAR OLDU?

Öte yandan, geçtiğimiz ay emekli maaşının zamlanmasının ardından hangi bankanın ne kadar emekli promosyonu verdiği de merak konusu oldu. Peki, kimler ne kadar promosyon alacak? İşte cevabı…

HALKBANK

Maaşını üç sene süresince Halkbank’tan almayı taahhüt eden tüm SGK emeklileri 12 bin liraya kadar promosyon alacak.

Brüt Maaş Tutarı Ödenecek Promosyon Tutarı

10 bin lira - 14 bin 999 lira 8 bin lira

15 bin lira - 19 bin 999 lira 10 bin lira

20 bin lira ve üzeri 12 bin lira

VAKIFBANK

Maaşını VakıfBank'a taşıyacak SGK emeklilerine, 12 bin liraya kadar promosyona ek olarak; VakıfBank Troy Emekli Kredi Kartı ve Troy Emekli Bankomat Kartı ile gerçekleştirecekleri harcamalarda toplamda aylık bin liraya, 12 ayda 12 bin liraya kadar nakit ödeme imkânı verilecek.

1 aylık emekli maaşı tutarı;

10 bin liraya (10 bin lira hariç) kadar olanlara 3 yıl için toplam 5 bin lira,

10 bin lira - 15 bin lira (15 bin lira hariç) arasında olanlara 3 yıl için toplam 8 bin lira,

15 bin lira - 20 bin lira (20 bin lira hariç) arasında olanlara 3 yıl için toplam 10 bin lira,

20 bin lira daha fazla olanlara 3 yıl için toplam 12 bin lira promosyon verilecek

ZİRAAT BANKASI

SGK (Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur) emekli maaş ödemelerini Ziraat Bankası’ndan alanlara 12 bin liraya kadar promosyon ödemesi olanağı sağlanacak.

GARANTİ BANKASI

Garanti BBVA emekli promosyon 2024 yılı aylığı 10 bin liraya kadar olan emeklilere 6 bin 250lira, 10 bin – 15 bin lira arasında olan emeklilere 10 bin lira, 15 bin – 20 bin lira arasında olan emeklilere 12 bin 500 lira ve 20 bin lira ve üstünde olan emeklilere 15 bin lira olarak belirlendi.

Ekonomi Haberleri