Hububat Fiyatlarına Zam! Ekmeklik Buğday, Makarnalık Buğday, Arpa, Mısır, Yulaf ve Çavdar Fiyatları Arttı!

Türkiye’de son yıllarda derinleşen ekonomik kriz nedeniyle hububat fiyatları da artmaya devam ediyor. Bu kapsamda; buğday, arpa ve mısır fiyatları yükseliyor. Peki, hububat fiyatları ne kadar oldu? İşte merak edilenler…

Çiftçiler ve yatırımcılar hububat fiyatlarını günlük olarak takip etmeye devam ediyor. Önceki hafta ekmeklik buğday fiyatı haftayı 9 bin TL’de seyrederken, makarnalık buğday fiyatı da 10 bin TL’den kapattı. Arpa fiyatı 7 bin 200 TL’den işlem görürken, mısır fiyatı 8 bin 200 TL’den satışa sunuldu.

HUBUBAT PİYASASINDA ARTIŞ SÜRÜYOR

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz nedeniyle yüksek enflasyon ve TL’nin değer kaybı, hububat fiyatlarını da etkiliyor. Bu kapsamda, hububat fiyatları da yükselişine devam ediyor. Hal böyle olunca, ekmeklik ve makarnalık buğday, arpa ve mısır fiyatları serbest piyasada yükseldi.

Hububat piyasasında önceki hafta ekmeklik buğday tonda 100 TL, makarnalık buğday 400 TL, arpa 100 TL ve mısır 300 TL artış yaşadı.

Ağustos ayında hububat piyasasında ekmeklik buğday, makarnalık buğday, arpa, mısır, yulaf ve çavdar fiyatlarında da artış gözlemlendi. Buna göre, hububat ürünlerinde son durum şu şekilde oluştu:

Ekmeklik Buğday: 8 bin 910

Makarnalık Buğday: 9 bin 512

Arpa: 7 bin 180

Mısır: 7 bin 926

Yulaf: 5 bin 965

Çavdar: 7 bin 313

Ekonomi Haberleri