Hesaplamalar Deşifre Oldu! Asgari Ücret 23 Bin 500 TL Olacak!

Temmuz ayında milyonlarca memur ve emeklinin maaşlarının artmasına karşın asgari ücretlilere herhangi bir zam gelmedi. Ancak, asgari ücretin Ocak 2025’te 23 bin 500 TL olacağı iddia edildi. İşte merak edilenler…

3 Temmuz tarihinde açıklanan 6 aylık enflasyon oranlarına göre emekli ve memur maaşına zam yapılırken, asgari ücrete bir zam yapılmadı. Milyonlarca asgari ücretli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan asgari ücrete zam talebinde bulundu.

Ancak, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem Maliye Bakanı Şimşek ve hem de Çalışma Bakanı Işıkhan, asgari ücrete bu yıl bir ek zam yapılmayacağını, aralık ayında ise asgari ücrete yeni bir zam yapılarak bu zammın da Ocak 2025’te geçerli olacağını açıkladı.

ASGARİ ÜCRET 23 BİN 500 TL OLACAK MI?

Bu kapsamda, yıl sonuna yaklaşılmasıyla beraber SGK uzmanları başta olmak üzere birçok isim de asgari ücrete yeni yılda yapılacak zam oranı konusunda hesaplamalar yapmaya başladı. Katıldığı bir TV programında konuya ilişkin açıklama yapan SGK Uzmanı İsmet Çetinkaya, asgari ücrete yönelik şunları söyledi:

"Merkez Bankası’nın Enflasyon beklentisi yüzde 38. Piyasa katılımcıları anketi de yapıldı. Burada Merkez Bankası’nın enflasyon beklentisi yüzde 38 bir de piyasanın belirlemiş olduğu anket sonucuna göre enflasyon oranı yüzde 43,31.

Merkez Bankası’nın 2025 beklentisi yüzde 14. Merkez Bankası’nın beklentilerine göre enflasyon sonuçlanırsa yani yüzde 13 olarak SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin ocak ayında alacağı tahmini oran yüzde 10,95."

Çetinkaya, bu hesaplamalar ışığında yeni yılda geçerli olacak asgari ücretin 23 bin 500 TL’ye yükseleceğini ifade etti.

Ekonomi Haberleri