Gram Altında Büyük Şok! 7 Ekim Güncel Altın Fiyatları!

Ortadoğu’da tırmanan askeri gerilim nedeniyle altın fiyatları artarken, altım yatırımcıları da güncel altın fiyatlarını merak ediyor. Peki, gram, çeyrek ve yarım altın fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar…

Gram altın, haftanın ilk işlem gününe değer kaybıyla başlamasının ardından saat 15:14 itibarıyla önceki kapanışına nazaran yüzde 0,4 düşüşle 2 bin 928,78 lira bandında seyrediyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 5 bin 006,00 liradan ve Cumhuriyet altını ise 19 bin 937,00 liradan işlem görüyor.

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde satış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışına nazaran yüzde 0,4 değer kaybıyla 2 bin 643 dolar bandında yer alıyor.

ABD'de ekonominin "yumuşak iniş" gerçekleştireceğine ilişkin iyimserlikler güç kazanmayı sürdürürken, bu hafta, ülkede enflasyon başta olmak üzere yoğun veri gündemi piyasaların takibinde bulunuyor.

Ekonomistler, Amerika’daki resesyon tedirginliklerinin kamuoyuyla paylaşılan istihdam verilerinden sonra düştüğünü ifade ederek, bu hafta paylaşılacak enflasyon verisinin de piyasaların yönü bakımından büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) kasım ayında 25 baz puanlık faiz indirimi yapması bekleniyor.

Jeopolitik gelişmelerin de izlendiğini ifade eden ekonomistler, buradan gelecek haber akışının varlık fiyatlarını etkileyebileceğini söyledi. Peki, güncel gram, çeyrek ve yarım altın fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel altın fiyatları…

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Gram altın satış fiyatı: 2 bin 928,78 lira

Çeyrek altın satış fiyatı: 5 bin 006,00 lira

Yarım altın satış fiyatı: 10 bin 004,00 lira

Tam altın satış fiyatı: 19 bin 934,54 lira

Cumhuriyet altını satış fiyatı: 19 bin 937,00 lira

Ons altın satış fiyatı: 2 bin 648,01 dolar

Ekonomi Haberleri