En Büyük Gayrimenkul Şirketlerinden Biri Resmen İflas Etti!

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeyi etkisi altına alırken, dev gayrimenkul şirketlerinden biri resmen iflas ettiğini açıkladı. Yüzlerce projesi bulunan şirket, iflas başvurusu yaptı. İşte detaylar…

Dünyanın pek çok ülkesi ekonomik krizle boğuşmaya devam ederken, farklı ülkelerdeki şirketlerden de iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Ekonomik kriz; Türkiye ve Venezuela gibi ülkeleri kasıp kavururken, Japonya ve Almanya gibi ülkeler de bile hissedilir olumsuzlukların yaşanmasına neden oluyor. Bu nedenle birçok ülkedeki şirketlerden peş peşe iflas başvurusu geliyor.

Buna göre, Hong Kong merkezli gayrimenkul şirketi Yuzhou Group da resmen iflas etti. Çin’de meydana gelen ekonomik kriz ve daralma nedeniyle Yuzhou Group’un yetkilileri ABD’de iflas başvurusu yaptı.

wsj.com’da yer alan habere göre Yuzhou, perşembe günü offshore tekrar yapılandırması konusunda ABD mahkemesinin onayını isteyerek 15’inci bölüme girdi.

2009’DAN SONRA ULUSLARARASI ALANDA DA TANINDI

Geliştirici, ABD İflas Mahkemesi'ndeki bir dosya kapsamında, tahvil sahipleri ve borç verenlerle yaklaşık 6,7 milyar dolarlık borcu tekrar yapılandırmak amacıyla uzlaşmaya gittiğini duyurdu Söz konusu dosyada, bu borcun en az yüzde 83'ünün sahiplerinin uzlaşmaya destek verdiği ifade edildi.

Merkezi Çin’de yer alan ve konut, ticari ve karma kullanımlı gayrimenkul projeleri geliştirme alanlarında uzmanlığıyla bilinen gayrimenkul şirketi, 1994’de kuruldu.

Yuzhou Group, Çin’in özellikle büyük kentlerinde çok sayıda projeye imza atmıştı. 2009’da Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası'nda (HKEX) halka arz edilen şirket, böylece uluslararası arenada da tanınmaya başladı.

Şirketin projeleri genellikle yüksek kalite ve sürdürülebilirlik felsefesi üzerine kuruldu. Yuzhou Group’un portföyünde pek çok büyük ölçekli proje bulunuyordu ve bu projeler genel olarak Çin'in doğu ve güney kıyı bölgelerinde yer alıyordu.

Ekonomi Haberleri