Emekliye Müjde! Yolsuzluk Yapanların Paraları Emeklilere Aktarılacak!

Türkiye’de yeni yılda en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı merak edilirken, Rusya’da ise emeklileri sevindirecek bir gelişme yaşandı. Buna göre, Rusya’da yolsuzluk yapanların mal varlıkları emeklilere dağıtılacak. İşte detaylar…

Türkiye’de milyonlarca emekli, yeni yılda maaşlarına ne kadar zam geleceğini merak ediyor. Bu kapsamda, birçok ekonomist en düşük emekli maaşının 15 bin TL olacağına yönelik peş peşe hesaplamalar yapıyor.

Fakat, emekli maaşının 15 bin TL’ye çıkması durumunda bile yüksek enflasyon ve TL’nin değer kaybı yüzünden emeklilerin ay sonunu getiremeyeceği düşünülüyor. Türkiye’de emeklilere yönelik böyle bir tablo bulunurken, Rusya’da ise emekliler için sevindirici gelişmeler yaşandı.

Buna göre, Rusya’da yolsuzluk yapanların mal varlıklarının emeklilere aktarılacağı öğrenildi. Yeni kanunla beraber Rusya’da yolsuzlukla mücadele çerçevesinde elde edilen ve yolsuzluk ihlalleri neticesinde el koyulan varlıkların satışından kazanılan maddi gelirler, 2019 itibarıyla Rusya Emeklilik Fonu'nun gelir hanesine aktarılmaya başlandı.

5 YILDA 1.8 MİLYAR RUBLE

Söz konusu gelişme, iktidardaki Birleşik Rusya Partisi'nin emeklilik yaşının yükseltilmesi karşıtı protestolar başladığında tavsiye ettiği tedbirlerden biri olarak biliniyor.

Bahsi geçen kanun tasarısını hazırlayan isimlerden Andrey İsayev, federal hazinenin hesaplamalarına göre 2019-2024 seneleri arasında emekliliklere aktarılabilecek tutarın 1.8 milyar ruble olduğunu ifade ederek, 2018’de fonun bütçesinin 7.35 trilyon ruble olduğunu hatırlattı.

İsayev, yolsuzluğa karışan kişilerden sağlanan gelirlerin sosyal problemlerin çözüme kavuşturulması amacıyla kullanılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Ekonomi Haberleri