Emekliye Kira Desteği 2024! 2 Bakanlık Harekete Geçti!

En düşük emekli maaşının 2 bin 500 TL artarak 12 bin 500 TL olmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Aile Bakanlığı da emeklilere kira desteği verileceğini açıkladı. Peki, kira desteği ne kadar, başvurular nereye yapılacak? İşte ayrıntılar…

Geçtiğimiz ay açıklanan 6 aylık enflasyon oranlarının ardından en düşük emekli maaşı önce 10 bin TL’den 12 bin 473 TL’ye ve daha sonra ise 12 bin 500 TL’ye yükseldi. Emekliye gelen düşük oranlı zam, milyonlarca emekliyi hayal kırıklığına uğratırken, kira desteği konusunda iki bakanlıktan yeni bir adım geldi.

Günışığı gazetesinin haberine göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı emeklilere kira desteği verecek. Kira desteğinin illere göre farklılık göstereceği açıklanırken, İstanbul’da ikamet eden emeklilerin 3 bin 500 lira ve Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya’daki emeklilerin ise 3 bin lira kredi desteği alacağı öğrenildi. Bunun yanı sıra, diğer büyükşehirlerde ikamet edenler 2 bin 500 lira ve küçük illerdeki emeklilere ise 2 bin lira kira yardımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Kira desteğinden faydalanmak isteyenlerin, müracaat esnasında hane gelirlerinin belirli bir sınırın altında olması gerekiyor. Söz konusu para yardımı, kirada oturan ve kirasını ödemede zorlanan vatandaşların ekonomik yükünü hafifletmek amacıyla verilecek.

Bunun yanı sıra, başvuruların e-Devlet sisteminden yapılacağı öğrenilirken, başvuru yapmak isteyenler şu adımları izleyecek:

T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapın.

Arama kısmından "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" bölümüne gidin.

"Uygulamaya Git" sekmesine tıklayarak başvurunuzu tamamlayın.

Ekonomi Haberleri