Emekliye Gıda Alışverişi, Elektrik ve Doğal Gaz Faturalarında İndirim!

Milyonlarca emekli en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL’ye yükselmesinin ardından aralık ayında emekli maaşına gelecek yeni zam oranını merak ederken, emeklilere yönelik yeni indirim müjdesi verildi. İşte detaylar…

3 Temmuz tarihinde açıklanan 6 aylık enflasyon rakamlarının ardından en düşük emekli maaşı önce 10 bin TL’den 12 bin 473 TL’ye ve daha sonra ise 12 bin 500 TL’ye yükseldi. Gelen zam tutarı, milyonlarca emekliyi bir nebze de olsa rahatlatırken, emekli maaşlarına yönelik yeni zam hesapları yapılmaya başlandı.

Bunun yanı sıra, ülke genelindeki birçok il ve ilçe belediyesi de emeklilere ek destek sağlamak amacıyla alışveriş ve et desteği, ulaşım ve su faturasında indirim gibi yeni projeler geliştirmeye başladı.

Bunun yanı sıra, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği'nde (SODEM) de Emekli Halk Kart uygulaması için bir birim kuruldu. Bu birimde söz konusu karta yönelik çalışma prensipleri hazırlanıyor ve Emekli Halk Kart çalışmalarının gelecek ay tamamlanacağı düşünülüyor.

412 BELEDİYE HAYATA GEÇİRİLECEK

Bahsi geçen uygulamayla beraber ilgili bir yönerge oluşturulması, yeni logo tasarlanması da gerçekleşecek düzenlemeler arasında yer alıyor. Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) ait 412 belediyede hayata geçirilmesi planlanan Emekli Halk Kart gıda harcamalarında, doğal gaz ve su faturası ödemelerinde de indirim imkânı sağlayacak.

Öte yandan, bazı CHP'li belediyelerde uygulanan sosyal yardım kartlarının kullanımı devam edecek ve emeklilerin kullanacağı kartların üzerlerine ilaveten Emekli Halk Kart' logosu ilave edilecek. Sosyal yardımlarda kart uygulamasına geçmeyen belediyeler içinse yeni kart çıkarılacak ve 'Emekli Halk Kart' logosu konulacak.

Söz konusu kart sayesinde emekliler, gıda alışverişini indirimli bir şekilde yapabilecek ve doğal gaz ile elektrik faturalarını da indirimli olarak ödeyebilecek.

Ekonomi Haberleri