Emekli, İşçi, Memur ve Öğrenciye Ücretsiz Toplu Taşıma Desteği!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na sayılı günler kala milyonlarca vatandaş toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağını merak ediyor. Peki, 29 Ekim’de toplu taşıma ücretsiz olacak mı? İşte merak edilenler…

Resmi ve dini bayramlarda ücretsiz olan toplu taşıma araçları, vatandaşların hem ekonomilerine katkı sağlıyor hem de bayram kapsamında yapılacak şehir içi yolculukları farklı bir imkân tanıyor. Bu kapsamda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na az bir zaman kala yine toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor.

Bu kapsamda, 19 Ekim tarihli yayımlanan Resmi Gazetesi'nde karara göre; Başkentra​y, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı seferleri ücretsiz olacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın kutlanacağı salı günü Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı ücretsiz olacak.

29 EKİM İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

Öte yandan, milyonlarca emekli Cumhuriyet’in yüzüncü yılı kapsamında 29 Ekim 2023 tarihine özel olarak 5 bin TL cumhuriyet ikramiyesi almıştı. Söz konusu ikramiye, emeklilerin ekonomik ihtiyaçlarını karşılamalarına katkı sağlamıştı.

29 Ekim’e sayılı günler kala hükümetten yeni bir ikramiye verilip verilmeyeceği yine emekliler tarafından merak edilirken, hükümet kanadından gelen bir açıklama ise tüm emeklileri üzdü.

Hükümet, geçen yıl verilen 29 Ekim ikramiyesinin sadece geçen yıla özgü olduğunu ve bu yılki 29 Ekim’de emeklilere yeni bir ikramiye verilmeyeceğini açıkladı.

Ekonomi Haberleri