Elektrik ve Doğal Gazda Fatura Desteği Sona Eriyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz faturalarında yeni düzenlemeye gidileceğini ve sadece dar gelirli hanelere devlet desteğinin devam edeceğini açıkladı. İşte detaylar…

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz faturalarına ilişkin yaptığı açıklamada yeni bir düzenleme yapılacağını belirtti. Bakan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz konusunda hazine üzerinden çok ciddi destekleri olduğunu söyleyerek bin TL’lik doğal gaz ve elektrik faturasının yüzde 60'ının hâlâ devlet tarafından karşıladığını ifade etti.

Alparslan Bayraktar, fatura desteğinin tüm hanelere uygulandığını fakat Hazine ve Maliye Bakanlığı ile iş birliği kapsamında yaptıkları ortak çalışmayla artık bu desteğin yalnızca dar gelirli hanelere verileceğini aktardı.

YÜKSEK GELİRLİ HANELERE DEVLET DESTEĞİ KALKIYOR

Bakan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz desteğinden kimlerin faydalanamayacağına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Gelir grubu yüksek, gerçek maliyete katlanabilecek tüketicilere maliyetine göre, maliyet esaslı yansıtmak daha doğru diye düşünüyoruz. Gerçekten ihtiyaç sahibi, daha dar gelirli vatandaşlarımızı, emeklilerimizi bu destekten istifade ettirip bunu karşılayabilecek ve evi çok daha büyük olan, çok fazla elektrik kullanan, elektrikli aracı olan, tüketimi belli oranın üzerinde olan vatandaşların bu desteklerden faydalanmak yerine gerçek maliyetleri karşıladığı bir modeli düşünüyoruz. Bütçe imkanları nispetinde bu destekler devam edecek. Enerji fiyatlarında oluşabilecek değişikliklerin enflasyona etkisini göz ardı etmeden Merkez Bankası ve Hazine ve Maliye Bakanlığımızla eşgüdümle süreci yürüyoruz."

Ekonomi Haberleri