Dünyanın En Büyük Sigara Şirketlerinden Biri Resmen İflas Ediyor!

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz, birçok ülkeyi derinden sarsarken şirketlerden de iflas haberleri peş peşe geliyor. Bu kapsamda, Alman merkezli bir sigara şirketinin de iflasın eşiğinde olduğu öğrenildi. İşte ayrıntılar…

Son yıllarda tüm dünyayı kasıp kavuran ekonomik kriz, Türkiye ve Venezuela gibi ülkeler başta olmak üzere birçok orta düzeydeki ülkede resmen kıyamet senaryosu yazarken, Japonya ve Almanya gibi dünyanın en güçlü ülkeleri de bu ekonomik krizden kaçamıyor.

Bu nedenle, birçok ülkedeki şirketlerden iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Edinilen bilgilere göre, Almanya Achern merkezli tütün ve sigara üreticisi Tütün İmalatı ve Sigara Şirketi de (TMCC) Offenburg bölge mahkemesine iflas başvurusu yaptı. Hâlihazırda iflas sürecinin ilk aşamaları yaşanıyor ve tekrar yapılanmanın mümkün olup olmadığı belirlenmeye çalışılıyor.

İFLASIN NEDENLERİ NELER?

Geçici iflas yöneticisi olarak göreve gelen Dirk Pehl, Achern’deki hukuk firması Schultze & Braun adına konuşan sözcü Matthias Braun operasyonların süreceğini söyledi. Fakat, iflas başvuru nedeniyle çalışanların herhangi bir sorun yaşamayacağını ve 40’tan fazla personelin işlerinin şu an için güvende olduğunu aktardı. Bu doğrultuda, personelin ödemelerinin Federal Çalışma Ajansı’nın sağladığı iflas yardımıyla ekim ayına kadar ödeneceği öğrenildi.

TMCC’nin iflas başvurusunun altında yatan nedenlerin başında, sigara paketleri için vergi pullarının önceden finanse edilmesi gerekliliğinden ortaya çıkan yüksek sermaye gereksinimleri geliyor

Bunun yanı sıra, bir makinede yaşanan arıza yüzünden meydana gelen üretim kaybının da iflas sürecine etki ettiği ve tütün tüketicilerinin talebindeki azalma da önemli bir etken olduğu ifade ediliyor.

Ekonomi Haberleri