DSİ KPSS’li ve KPSS’siz Personel Alımı!

Devlet Su İşleri, bünyesinde istihdam etmek üzere yeni personel alımı yapacağını duyurdu. Bu kapsamda, başvuru şartlarını paylaşan DSİ, adaylarda KPSS şartı aramadığını açıkladı. İşte merak edilenler…

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Devlet Su İşleri, (DSİ) bünyesindeki açığı kapatmak için yeni personel alımlarına devam ediyor. Bu kapsamda, merkez ve taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere yeni alımlar yapan DSİ, bu alımlar kapsamında bazı adaylardan KPSS puanı talep ederken, bazı adaylardan da talep etmiyor.

KPSS şartının kadrolara göre belirlendiğini duyuran DSİ, açtığı yeni kadro özelinde KPSS şartı aramayacağını paylaştı. Bunun yanı sıra, başvuruların 9 Eylül’e kadar (9 Eylül de dahil) İŞKUR üzerinden yapılacağı öğrenildi. Adaylar, İŞKUR’un resmi internet sitesine giriş yaparak E-Şube sayfasından “00008519677” ilan numarasıyla DSİ’nin iş ilanına ulaşarak başvuru yapabilecek.

Bu kapsamda, DSİ Erzincan Sulama Birliği ve çevresindeki birimlerde istihdam etmek üzere sulama birliği personeli alımı yapacak. Tam zamanlı çalışacak adaylar için başvuru şartları da belirlendi.

BAŞVURU ŞARTLARI

DSİ’nin Erzincan Sulama Birliği’nde görevlendireceği yeni personeller için aranan başvuru şartları şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

18 yaşını doldurmuş olması,

Belirli suçlardan hüküm giymemiş olması,

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmaya engel bir durumlarının bulunmaması,

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olması,

Çalışma şartlarına uygun sağlık raporuna sahip olması,

Görevini yapmaya engel sağlık problemlerinin bulunmaması,

Adayların güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alınması.

DSİ, bu kadrosu özelinde KPSS şartı aramazken, KPSS şartının arandığı ilanların da yakın zamanda paylaşılacağı ve başvuru tarihleriyle başvuru şartlarının belli olacağı öğrenildi.

Ekonomi Haberleri