Doğal Gaz Zammının Ardından Aile Bakanlığı’ndan Doğal Gaz Yardımı Geliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı doğal gaz yardımı, dün gelen doğal gaz zammının ardından daha fazla araştırılmaya başlandı. Peki, kimler doğal gaz yardımı alabilecek, başvuru şartları neler? İşte detaylar…

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi, (BOTAŞ) dün yaptığı açıklamayla doğal gaza konutta yüzde 38 ve sanayide ise yüzde 33,1 oranında zam uygulanacağını açıkladı. BOTAŞ, zamlı tarifelerin bugünden itibaren geçerli olacağını duyurmasının ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın da ihtiyaç sahiplerine sağladığı doğal gaz yardımı arama motorlarında daha fazla araştırılmaya başlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli hanelere “Doğal Gaz Tüketim Desteği” adı altında doğal gaz yardımı yapacağını duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise önceki aylarda yaptığı açıklamayla, Doğal Gaz Tüketim Desteği doğrultusunda hak sahiplerine yapılacak para yardımının başladığını paylaşmış ve hak sahibi 584 bin 941 aileye toplamda 399 milyon 947 bin liralık nakdi yardım yapılacağını ifade etmişti.

Doğal gaz yardımından 3294 sayılı Kanun doğrultusunda ihtiyaç sahibi olan ve aile içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin üçte birinden, yani bu sene kapsamında 5 bin 667 TL’den az olan haneler (ailesinde memur, noter ve muhtar olanlar hariç) yararlanabiliyor.

Doğal gaz yardımı kapsamında ısıl harita temel alınırken, ekim-mayıs aylarını kapsayan 8 aylık süreçte hak sahiplerine 1.500 TL – 3 bin 500 TL arasında sosyal yardım ödemesi yapılıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bakanlığın ihtiyaç sahiplerine sağladığı doğal gaz yardımı için başvuru şartları belli oldu. Buna göre, başvuru şartları şu şekilde:

Türk vatandaşı olması,

E-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,

Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması,

İkamet adresinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunması,

Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi gerekiyor.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Ekonomi Haberleri