Dar Gelirlilere Kira, Sağlık ve Çocuk Yardımı Yapılacak!

Hollanda’da dar gelirli hanelere kira, sağlık ve çocuk yardımı yapılacağı öğrenilirken, başvuruların 31 Ağustos’a kadar yapılması gerektiği ifade edildi. İşte detaylar…

Hollanda Maliye Bakanlığı Sosyal Yardımlar Dairesi geçen yıla ilişkin ihtiyaç sahiplerine kira, çocuk ve sağlık yardımı yapılacağını ve başvuruların 31 Ağustos’ta sona ereceğini açıkladı. Bakanlık, başvuruların bitmesine sayılı günler kala söz konusu sosyal yardımlara başvuru hakkı bulunan ihtiyaç sahibi her 10 kişiden birinin hâlâ başvuru yapmadığını açıkladı.

Hollandalıların, kira yardımı (huurtoeslag), sağlık sigortası yardımı (zorgtoeslag) ve çocuk yardımı (kindgebonden budget) gibi sosyal yardım ödemelerinden yararlanmaları için başvuru yapmaları gerektiği ifade edildi. Söz konusu sosyal yardım ödemeleri kapsamında ihtiyaç sahiplerine 1.000 euro’ya varan ödemeler yapılıyor.

5 MİLYON 900 BİN AİLENİN BAŞVURU HAKKI BULUNUYOR

Şartları sağladığını bilmeyen birçok Hollandalı, bu para yardımından yararlanamıyor. Bunun yanı sıra, alınan sosyal yardım ödemelerinin sonradan geri ödenmesi gerektiği için birçok ihtiyaç sahibi de bilinçli bir şekilde başvuru yapmıyor. Hollandalıların, geçmişte meydana gelen çocuk bakım yardımı skandalı yüzünden sosyal yardımlara başvuru yapması konusunda tedirgin olduğu düşünülüyor.

Toeslagen Dairesi, geçen yıl kapsamında şu an müracaat edildiğinde, geriye dönük ödemelerin hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını açıkladı. 2023’ün gerçek gelirlerinin bilinmesi nedeniyle Toeslagen Dairesi, geri ödeme yapılması konusunda yaşanan korkunun yersiz olduğunu belirtiyor.

Hollanda’da halen toplamda 5 milyon 900 bin ailenin söz konusu sosyal yardımlardan en az birini alma hakkı bulunuyor.

Ekonomi Haberleri