Dar gelirli öğrencilere ücretsiz hizmet müjdesi! Artık kimse para ödemeyecek!

Birçok il ve ilçe belediyesi, ilköğretim, ortaöğretim, lise ve üniversite öğrencilerine çeşitli destekler sağlıyor. Bazı belediyeler ise öğrencilere ücretsiz dershane hizmeti verirken, bu belediyelere Şanlıurfa da katıldı. İşte detaylar…

Belediyeler, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi öğrencilere çeşitli konularda yardım yapmaya devam ediyor. Bu kapsama, bazı belediyeler öğrencilere, indirimli toplu ulaşım ve kırtasiye desteği verirken, bazı belediyeler ise aylık veya tek seferlik para yardımı yapıyor.

Bu kapsamda, bir hizmet haberi de Şanlıurfa’da gelirken, Şanlıurfa’da Kaymakamlık destekli bir dershane ise dar gelirliöğrencilere üniversiteye hazırlık aşamasında ücretsiz dershane hizmeti veriyor. Dershanenin ücretsiz eğitim hizmeti kapsamında başarılı ancak dar gelirli öğrenciler burada ücretsiz üniversiteye hazırlık eğitimi alıyor.

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLERLE ÜCRETSİZ EĞİTİM

Dershanedeki gönüllü öğretmenlerle beraber öğrenciler, eğitimde fırsat eşitliğinden yararlanarak üniversite sınavlarına hazırlanma olanağına kavuşuyor. Derslerin yanındamotivasyon ve rehberlik hizmeti de sağlanan öğrencilerin hedefledikleri üniversiteyi kazanmaları için her türlü imkân sağlanıyor.

Söz konusu dershane, özellikle eğitim olanaklarına erişimi bulunmayan veya sınırlı olan öğrencilere ücretsiz hizmet vermeyi hedefleyerek, Şanlıurfa’daki eğitim seviyesini artırmak için gereken çalışmaları gerçekleştiriyor.

Dershanenin sunduğu ücretsiz eğitim hizmeti, öğrencilere düzenli ders anlatımıyla üniversite sınavlarına hazırlık imkânı veriyor. Aynı zamanda, öğrencilere eğitim boyunca rehberlik hizmeti de sunularak sınav stresinin düşürülmesi ve daha verimli bir çalışma imkânı geliştirmeleri amaçlanıyor.

Ekonomi Haberleri