Çiftçilere Müjde! Tarım Bakanlığı Teşvik Ödemesi Yapıyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı faaliyet yürüten TMO, hububat alımlarına devam ediyor. Bu kapsamda, günde ortalama 80-90 çiftçi hububatlarını TMO’ya teslim ediyor ve 1750 TL’ye kadar teşvik ödemesi alıyor. İşte detaylar…

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerine devam eden Toprak Mahsulleri Ofisi, (TMO) 8 Ağustos’ta start verdiği hububat alımlarının ardından, TMO Bayburt Geçici Alım Merkezi'nde hareketli günler yaşanıyor. Hububatını traktörlere bağlı römorklarla TMO Bayburt Geçici Alım Merkezi'ne getiren çiftçilerin hububatları belli kontrollerden geçirilmesinin ardından depolara gönderiliyor.

Şimdiye kadar 2 bin 500 tondan fazla ürün aldıklarını ifade eden TMO sorumlusu, üreticideki son ürünlerin alımına kadar işlemlerin devam edeceğini açıkladı. Sadece alım bareminden aşmayan, koşulları yerine getirmeyen, arpa ve buğdayları alamadıklarını ancak genel olarak üreticilerin getirdiği hububatları aldıklarını söyleyen TMO şefi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Alım baremimiz var. Baremden geçmeyen, barem dışında kalan ürünleri bir tek almıyoruz. Onun dışında gelen bütün ürünleri alıyoruz. Çok nadiren alım şartlarını sağlayamayan ürünleri almadığımız oldu. Onlar da şartları sağlamadıkları için geri gönderildi, çiftçiler geri döndüler. Sabah 07.00 sularında mesaiye başlıyoruz. Akşam mesai bitiş saatimiz yok, son randevulu çiftçimiz geldikten sonra ürününü alıp öyle gidiyoruz.”

1750 TL’YE KADAR TEŞVİK ÖDEMESİ VERİLİYOR

TMO Bayburt Geçici Alım Merkezi'ne günde yaklaşık 80-90 çiftçi hububatlarını iletmek için gelirken, bu sayının 80-90 üreticiyle sınırlı kalmadığını ifade ediliyor, TMO şefi, "Bir çiftçinin 7 traktör, 11 römork ürün getirdiği de oluyor. Bu sayı 80-90 çiftçiyle sınırlı değil. Bir vatandaşa 4-5 fiş, 6-7 fiş kesip, işlem yapıyoruz. Arpanın ton fiyatı 7 bin 250, 7 bin 300 TL’sinde, 750 TL destek primi var. Buğdayın ton fiyatı ise 8 bin ila 8 bin 700 arasında. Buğdayın da 1750 TL teşvik ödemesi var" dedi.

Ekonomi Haberleri