Çaya Yüzde 18 Zam Geldi! İşte Zamlı Fiyatlar!

Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle hemen her ürüne zam yapılırken; son olarak, Çaykur da çaya yüzde 18 zam yapıldığı öğrenildi. Peki, çaya yapılan zammın ardından zamlı fiyatlar ne kadar oldu? İşte detaylar…

Yüksek enflasyon ve TL’nin değer kaybı nedeniyle gıdadan teknolojiye her ürüne zam gelirken, çaya da zam gelmeye devam ediyor. Enflasyon ve kur krizi Türk Lirası’nın negatif getirisine neden olurken, artan girdi maliyetleri yeni zamların gelmesine sebep oldu. Bu doğrultuda, Çaykur da çaya yüzde 18 zam oranında zam yaptığını duyurdu.

Söz konusu zam kararını Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla açıkladı. Dündar, zam haberini, "7 Eylül 2024 tarihi itibarıyla Çaykur çay grubuna yüzde 18 zam geldi” şeklinde duyurdu.

GÜNCEL FİYATLAR NE KADAR OLDU?

Buna göre 1 kilogram tiryaki çayının tavsiye edilen satış fiyatı 262 liraya yükselirken, turist çayının kilogramlık paketi 268 lira ve filiz çayının kiloluk paketi ise 282 liraya tırmandı.

2024’ün mayıs ve temmuz aylarında çay fiyatlarına zam yapan Çaykur, mayıs ayı başında yaş çay alım fiyatına destekleme bedeli de dahil olmak üzere yüzde 68 oranındaki zammın sonrasında temmuzda da yüzde 24 oranında zam yapmıştı.

TÜİK verisine göre ağustos ayında 'çay ve diğer demlendirilen içecek çeşitleri' grubunda yüzde 11,43 oranında artış yaşandı.

Ekonomi Haberleri