Çalışma Bakanlığı’ndan Öğrencilere Aylık Para Yardımı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı, şartları sağlayan öğrencilere aylık para yardımı yapacağını açıkladı. İşte merak edilenler…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerine devam eden Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı, üniversite öğrencilerinin maddi yükünü hafifletmek amacıyla aylık 885 TL para yardımı yapacağını duyurdu.

Buna göre, söz konusu birliğin üyelerinin yurt içinde üniversitede eğitim gören çocuklarına eğitim süreleri boyunca senede 9 ay süreyle burs desteği verilecek. 2023-2024 öğretim yılında her üniversite öğrencisi için aylık 885 lira ve açık öğretim öğrencisi için aylık 355 lira para yardımı yapıldı. Bu kapsamda, yeni eğitim ve öğretim yılında burs desteği verilecek öğrencilere ne kadar yardım yapılacağı henüz açıklanmadı.

Sandık üyeleriyle beraber sandık üyesiyken yüzde 80 ve üzerindeki bir oranda maluliyeti sebebiyle iş akdi feshedilenlerin ya da üyeyken hayatını kaybedenlerin, yükseköğrenim gören çocuklarına, yardım katsayısının, öğrenim yardımı göstergesiyle çarpımı tutarında aylık burs desteği verilecek. Burs desteğinin aylık miktarı sandık bütçesinde belirlenecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İlk defa burs desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler, ikamet ettikleri il veya ilçede yer alan nüfus müdürlüğü ya da e-Devlet sisteminden alınacak onaylı nüfus kayıt örneğiyle beraber, öğrenci olduğuna ilişkin, eğitim gördükleri okuldan alacağı öğrenim belgesi veya e-Devlet sisteminden gerçekleşen elektronik kayıt belgesini ihtiva eden bir dilekçe ile birlikte sandık başkanlığına başvuru yapabilecek.

Çalışırken hayatını kaybeden sandık üyesinin, vefat sebebiyle iş akdi sonlandırılmışsa, çalıştığı kurum tarafından öğrenim başvuru formunda bunun belirtmesi gerekecek.

Öğrencinin, öğrencilik halinin sürmesi şartıyla, öğrenim gördüğü öğretim kurumunun (hazırlık veya intibak sınıfı dâhil) öğrenim süresi kadar olacak. Fakat, burs desteği alıyorken başka bir üniversiteyi kazanarak kaydolan öğrenciler ile burs desteği sonlanan öğrencinin başka bir üniversiteyi kazanarak yeniden üniversiteye başlaması ve bu kapsamda olanların anne veya babasının üyeliğinin de sürmesi durumunda yeni kaydoldukları eğitim kurumunun öğrenim süresi (hazırlık veya intibak sınıfı dâhil) bir önceki öğrenim gördüğü okulun öğrenim (hazırlık veya intibak sınıfı dâhil) süresinden fazla ise fark süre kadar burs desteği hakkını kazanacaklar. Burs desteğinin yıllık süresi, öğrenim yılının açıldığı aydan başlayarak 9 ay boyunca devam edecek.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Ekonomi Haberleri