Çalışma Bakanlığı Resmen Açıkladı! Asgari Ücret Net 35 Bin 180 TL Oldu!

Yıl sonuna az bir zaman kala Türkiye’de asgari ücrete zam heyecanı yaşanırken, KKTC’de de asgari ücrete yılın 3’üncü zammı yapıldı. Buna göre, KKTC’de net asgari ücret 35 bin 180 TL oldu. İşte merak edilenler…

Eylül ayının gelmesiyle beraber Türkiye’de asgari ücrete yönelik hesaplamalar hız kazanırken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) de yılın 3’üncü asgari ücretinin belirlenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı.

Geçtiğimiz günlerde toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yılın 3’üncü asgari ücretini belirlemek amacıyla nihai toplantısını salı gününe ertelemeye karar verdi. Yapılan son toplantının ardından Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yılın 3’üncü ücretini net 35 bin 180 lira, brüt 40 bin 436 lira olarak açıkladı.

YENİ ASGARİ ÜCRET 1 EYLÜL İTİBARIYLA GEÇERLİ OLACAK

Oy çokluğuyla alınan kararı, işçi ve devlet kanadı kabul ederken, işveren tarafı ise toplantıya katılım sağlamadı. İşveren tarafının herhangi bir artışın uygulanmamasını talep etmesi nedeniyle toplantıya katılmadığı iddia edildi. Bu doğrultuda, kanun gereği 10 gün içerisinde işveren tarafının söz konusu yeni asgari ücrete itiraz edeceği düşünülüyor.

İşçi kanadı, işverenin ve devletin, Ulusal Birlik Partisi (UBP)kurultayı için kapalı kapılar ardında anlaştığını iddia etti. Söz konusu iddiaya göre, kurultaydan sonra işveren artışa itiraz edecek ve itiraz, devlet - işveren oylarıyla kabul edilecek.

35 bin 180 lira olan yılın üçüncü asgari ücretinin, 1 Eylül tarihinden itibaren geçerli olacağı ifade edildi.

Ekonomi Haberleri