Çalışanlara Yüzde 27 Zam! Zamlı Maaşlar Ağustos Ayında Yatacak!

Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına zam gelirken, asgari ücrete zam gelmemesi asgari ücretli çalışanlarda hayal kırıklığı yaratmıştı. Buna rağmen, Yapı Kredi, çalışanlarının maaşlarına yüzde 27 zam yaptığını açıkladı. İşte ayrıntılar…

3 Temmuz tarihinde açıklanan 6 aylık enflasyon rakamlarının ardından emekli ve memur maaşlarına zam gelmesine rağmen asgari ücrete zam gelmemişti. Milyonlarca asgari ücretli çalışan, hükümetten asgari ücrete zam talep etmiş, fakat başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan olmak üzere hükümet kanadındaki birçok yetkili asgari ücrete ara zam yapılmayacağını ve bir sonraki asgari ücret zammının aralık ayında yapılarak Ocak 2025 itibarıyla geçerli olacağını duyurmuştu.

Asgari ücrete zam gelmemesinin ardından milyonlarca asgari ücretli çalışan artan enflasyon ve hayat pahalılığına rağmen Ocak 2024’te yapılan maaş zammıyla hayatını idame ettirmek zorunda kaldı. Fakat, başta Yapı Kredi olmak üzere birçok banka, bünyesinde istihdam ettiği personellerinin maaşlarına zam yapma kararı aldı.

YAPI KREDİ, AKBANK, TEB VE GARANTİ BBVA’DAN MAAŞLARA ZAM

Bu kapsamda, Yapı Kredi yaptığı açıklamada çalışanlarının maaşlarına yüzde 27 zam yaptığını duyurdu. Yapı Kredi’nin yaptığı maaş zammının ardından birçok banka da harekete geçerek personellerinin maaşlarına zam yaptı.

Türkiye Ekonomi Bankası, (TEB) yaptığı açıklamada personel maaşlarına yüzde 15 zam yapıldığını açıkladı. Bunun yanı sıra, Garanti BBVA çalışanlarına yüzde 25 ve Akbank ise yüzde 20-25 bandında zam yaptığını paylaştı. Söz konusu bankaların personel maaşlarına yaptığı zammın ardından zamlı maaşların ağustos ayında hesaplara yatması bekleniyor.

Yapı Kredi, Akbank, TEB ve Garanti BBVA’nın personel maaşlarına yaptığı zammın ardından bu bankaların bünyesinde çalışanlar rahat bir nefes alırken, diğer bankaların da benzer hamleler yaparak personel maaşlarına zam yapması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri