Burs Veren Kurumlar Eylül 2024!

Milyonlarca öğrenci, burs veren kurumları araştırırken, birçok vakıf ve kurum da burs başvurularının başladığını açıkladı. Peki, bu yıl bur veren kurumlar hangileri? İşte detaylar…

MEB’e bağlı eğitim kurumlarında bugün ilk ders zilinin çalmasıyla beraber üniversitelerde de kısa süre içerisinde yeni eğitim ve öğreti yılının başlaması bekleniyor. Bu kapsamda, milyonlarca öğrenci de ders burs alacak kurumları araştırıyor. Peki, hangi kurumlar burs veriyor? İşte cevabı…

İŞTE BURS VEREN KURUMLAR

Tema Vakfı Turan Demiraslan Lisansüstü Bursu: Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine senede dokuz ay boyunca burs veriliyor ve müracaatlar ağustos ve eylül aylarında gerçekleştiriliyor. 7 bin TL olan burs desteği için son başvuru tarihi ise 27 Eylül 2024.

TÜGVA Türkiye Gençlik Vakfı: Üniversite öğrencilerine senede 10 ay boyunca burs veriyor. Müracaatlar 30 Eylül’e kadar yapılabilecek.

Memur-Sen Lisansüstü Bursu: Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs veriyor. Müracaatlar temmuz ve ekim ayları arasında gerçekleştiriliyor.

TEV Türk Eğitim Vakfı: Kız öğrenci yurt bursu, yüksek öğrenim bursu, mesleki orta öğretim bursu, yüksek lisans bursu, doktora bursu, üstün başarı bursu veriliyor. Müracaatlar Ağustos, eylül, ekim ve kasım aylarında gerçekleştiriliyor.

Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı: Tıp, eczacılık, hemşirelik, diş hekimliği ve sağlık bilimleri öğrencilerine burs veriyor. Müracaatlar Ağustos ve Eylül aylarında gerçekleştiriliyor.

Sütaş Eğitime Destek Bursu: Belirli üniversitelerdeki öğrencilere burs veriliyor ve müracaatlar eylül ayında gerçekleştiriliyor.

Kızılay Burs: Ortaöğretim, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs veriliyor ve müracaatlar eylül ve ekim aylarında gerçekleştiriliyor.

Sabancı Vakfı: Üniversiteye giriş, Vista, Kalkınmada Öncelikli İllerdeki ve engelli öğrencilere burs veriyor ve müracaatlar eylül ve ekim aylarında gerçekleştiriliyor.

Vehbi Koç Vakfı: Yüksek öğrenim, hemşirelik, asistanlık gibi birçok alanda burs veriliyor ve müracaatlar eylül ve ekim aylarında gerçekleştiriliyor.

MEV Milli Eğitim Vakfı: İlkokuldan lisans üstü seviyesine kadar öğrencilere burs veriliyor ve müracaatlar eylül ve ekim aylarında gerçekleştiriliyor.

KYK Bursu: Lisans ve lisans üstü seviyesine kadar öğrencilere burs veriliyor ve müracaatlar ekim ayında başlayacak.

Ekonomi Haberleri