BOTAŞ’tan Doğal Gaza Eylül Zammı Açıklaması!

BOTAŞ, eylül ayında zam gelip gelmeyeceğine yönelik milyonları ilgilendiren bir açıklama yaptı. Peki, eylül ayında doğal gaza zam gelecek mi? İşte BOTAŞ’ın açıklaması…

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), resmi internet sitesinden güncel doğal gaz tarife tablosunu kamuoyuyla paylaştı. Yayımlanan tabloda, güncel doğal gaz mesken ve sanayi aboneleri tarifesi ve elektrik üretim amaçlı tarifenin eylül ayında da aynı kalacağı ve bu kapsamda, doğal gaza eylül ayında zam gelmeyeceği ifade edildi.

BOTAŞ, konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından açıklama yaparak 01 Eylül itibarıyla geçerli olan Doğal Gaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını paylaştı.

BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kuruluşumuzun doğal gaz toptan satış fiyatları; piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım - işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır.

Bu kapsamda, Kuruluşumuz tarafından 01 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli olan Doğal Gaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

BOTAŞ'ın ağustos ayı kapsamında uyguladığı tarifenin eylülde de geçerli olacağı öğrenilirken, gelecek ay uygulanacak tarife ücretleri şu şekilde oluştu:

Konut tüketicileri için dağıtım firmalarına uygulanacak satış fiyatı: Bin metreküp doğal gaz için 5 bin 631 lira.

Ekmek üreticileri için satış fiyatı: Bin metreküp doğal gaz için 8 bin 549 lira.

Elektrik üretimi için satış fiyatı: Bin metreküp doğal gaz için 12 bin lira.

Ekonomi Haberleri