Borcu Olanlara Yapılandırma Müjdesi!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, vergi ve SGK borcu olanlara yapılandırma konusunda dikkat çeken açıklamalar yaptı. Peki, borcu olanlara yapılandırma imkânı sunulacak mı? İşte detaylar…

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, yaklaşan vergi ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borcu yapılandırmasına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Katıldığı bir programda konuya ilişkin açıklamalar yapan Cenkci, ekonomik krizle mücadele edenlere bir yapılandırma gelmesi durumunda bu kişilerin ekonomik bakımdan rahatlayacaklarını söyledi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Cenkci, vergi borçlarını ödeyemeyen insanların, yeni yapılandırma haberleriyle borçlarını ödemekte kolaylık yaşayacağını belirtti. Mehmet Akif Cenkci, 1,5 trilyon liraya yaklaşan tahsil edilemeyen vergi borçlarının Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in gündeminde olduğunu ve bu borçların yapılandırılmasının borcu olan kişiler için hayati önem taşıdığını kaydetti.

EKİM AYINDA TORBA YASAYA EKLENECEK

Cenkci, ekimde torba yasaya ilave edilecek madde ile beraber gerçekleşecek düzenlemelerin, peşin ödemede büyük kolaylık imkânı tanıyarak borçluları borçlarını ödemeye teşvik etmeyi hedeflediğini bildirdi. Fakat, bu teşviklerin hedefe ulaşabilmesi amacıyla planlamaların da doğru yapılması gerektiğini belirtti.

Yapılacak yeni düzenlemenin kapsamlı olması gerektiğinin altını çizen Cenkci; vergi borçları, SGK prim borçları, genel sağlık sigortası (GSS) borçları gibi pek çok kamu borcunun yapılandırma doğrultusunda yer almasının, borcu olanlar için oldukça önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu yapılandırma ile hem vatandaşlar hem de kamu kurumları rahat nefes alabilir" ifadelerini kullandı.

Vergi ve SGK borcu olan milyonlarca vatandaş için yapılandırma düzenlemesinin hayata geçmesiyle bu kişilerin sırtındaki ekonomik yükün hafifletilmesi ve borçlarını ödemekte kolaylık sağlanması hedefleniyor.

Vergi ve SGK borcuna yönelik yapılandırmayla ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Ancak, yetkili birimlerden resmi bir açıklama yapılması durumunda haberimizde yer vereceğiz.

Ekonomi Haberleri