Banka Müşterileri Dikkat! Dev Banka Çöktü, Herkesin Hesabı Boşaldı!

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan Bank of America’nın çöktüğü öğrenildi. Dev bankanın çevrim içi ve mobil bankacılık ile ATM hizmetleriyle ilgili hizmetleri çökerken, müşterilerin de hesapları boşaldı. İşte detaylar…

Son dönemlerde bankalarda yaşanan teknik sorunların sayısı artarken, bir sorun da dünyanın en büyük bankalarından Bank of America’da yaşandı. Edinilen bilgilere göre, Bank of America’nın hesapları çökerken müşterilerin hesapları da boşaldı.

Bank of America’dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, bazı müşterilerin çarşamba günü hesaplarına ve bakiye bilgilerine erişime yönelik problemler yaşadığı ifade edildi.

Bank of America, yaşanan problemin nedenini açıklarken, "Bu sorunlar ele alınıyor ve büyük ölçüde çözüldü. Yaşanan aksaklıktan dolayı özür dileriz” denildi.

SORUNUN NE ZAMAN TAMAMEN ÇÖZÜLECEĞİ BİLİNMİYOR

Downdetector’den elde edilen verilere göre, kullanıcılar, Bank of America'nın çevrim içi ve mobil bankacılık ile ATM hizmetleriyle ilgili yerel saatle 12.30 (TSİ 19.30) itibarıyla problem meydana geldiğini bildirmeye başlamıştı.

Banka, yaptığı açıklamada, "Sorunlar ele alınıyor ve büyük ölçüde çözüldü, verilen rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” ifadelerini kullandı. Banka yetkileri, probleme neyin neden olduğunu söylemezken, bütün sistemin ne zaman tümüyle normale döneceğinin ise henüz belli olmadığı aktarıldı.

Bankanın bir müşterisi Downdetector'da yaptığı açıklamada "Beş hesapta sıfır bakiye para görünüyor" ifadelerini kullanırken, diğer müşteriler de kendisinin giremediğini ama eşinin girebildiğini ve hesabında bakiye görünmediğini aktardı. Öte yandan, başka bir müşteri de "Borcumu gayet iyi gösteriyor" şeklinde yorum yaptı.

Ekonomi Haberleri