Bakanlıktan Öğrencilere Eğitim Yardımı 2024! Eylül Ayında Başlıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaşlı ve engelli vatandaşlara para yardımı yapmasının yanı sıra, ihtiyaç sahibi öğrencilere de çeşitli yardımlar yapıyor. Bakanlık, buna göre şartları sağlayan öğrencilere eğitim yardımı yapacak. İşte detaylar…

Yaşlı, engelli, kronik hastalığı olan ve eşi vefat etmiş kadınlar başta olmak üzere toplumun hemen her kesiminden ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara nakdi ve ayni yardım yaparak vatandaşların ekonomik yükünü hafifletmeyi ve bu kişileri sosyal hayata daha aktif bir şekilde adapte etmeyi amaçlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, öğrencilere yönelik yeni yardım programını duyurdu.

Bakanlık, “Muhtelif Eğitim Yardımları” adı altında ihtiyaç sahibi öğrencilere de yardım yapacağını açıkladı. Bu yardım programına göre, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca (SYDV) ilk ve ortaöğretimde eğitimini sürdüren öğrencilerin 3294 sayılı yasa doğrultusundaki ortaöğretim ve yükseköğrenim sınavlarına hazırlık aşamasında ihtiyaç duydukları eğitim materyallerinin temin edilmesi gibi diğer eğitim ihtiyaçlarına ilişkin destek verilecek.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Buna göre, 3294 sayılı yasa çerçevesinde sosyal güvencesi bulunmayan dar gelirli ailelerle sosyal güvencesi bulunan fakat aile içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 3’te 1’inden, yani bu yıl özelinde 5 bin 667 liradan az olan aileler başvuru yapabilecek.

Başvurular, şartları sağlayan ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşların ikamet ettiği il veya ilçede yer ailen SYDV’ye yapılacak. Başvuru belgesi olarak herhangi bir belge talep edilmezken, başvuru yapacak kişinin kimliğinin bulunması yeterli olacak. SYDV’deki mütevelli heyetinin başvuruları incelemesi sonrasında gerekli şartların sağlanması halinde söz konusu yardım programından faydalanılabilecek.

Bu kapsamda, her eğitim-öğretim dönemi başında ve ihtiyaç duyulan zamanlarda Muhtelif Eğitim Yardımları kapsamında hak sahiplerine yardım yapılacak.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Ekonomi Haberleri