Bakanlık 406,6 milyon TL’lik Ödemeleri Hak Sahiplerinin Hesabına Yatırdı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, 406 milyon 577 bin TL’lik destekleme ödemesinin çiftçilerin hesaplarına yatırıldığını açıkladı. Peki, hangi destek adı altında ne kadar ödeme yapıldı? İşte detaylar…

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan destekleme ödemesi bekleyen çiftçilere müjdeli bir haber geldi. Bakanlık, çiftçilerin hesabına toplam 406,6 milyon TL’lik ödemelerin aktarıldığını duyurdu. Bakanlığın sosyal medya hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "406 milyon 577 bin TL tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerimizin hesaplarına aktardık. Hayırlı ve bereketli olsun."

Bakanlığın yaptığı paylaşımda hangi destekleme kapsamında ne kadar ödeme yapıldığı bilgisi de paylaşıldı. Buna göre, bireysel sulama sistemlerine 187 milyon 735 bin 315 TL, kırsal kalkınma yatırımlarına 117 milyon 717 bin 485 TL, ipek böceği yetiştiriciliğine 100 milyon 449 bin 600 TL, hayvan gen kaynakları çalışmalarına 674 bin 600 TL ödeme yapıldı.

DESTEKLEME ÖDEMELERİNE YÜZDE 237 ZAM

Konuya ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise şu ifadeleri kullandı:

“Hayvancılık Yol Haritamızın önemli yapı taşlarından yeni destekleme modelimizde ilk destek ödemelerimizi yapmaya başladık. Bu kapsamdaki 100 milyon TL’den fazla ipekböceği desteğimiz bu haftaki destek ödemeleri arasında yer aldı.

Yeni destek modelinde bir önceki yıla göre ipek böceği yaş koza desteklemesine ayrılan bütçede yüzde 237 artış sağladık.

2024 yılında 1254 yaş koza üreticisinin 461’i genç/kadın üretici olup, bu üreticilerimize ödenen destek tutarı toplam ödenen destek tutarının yüzde 54’ünü oluşturuyor. Yeni destek modelinde genç/kadın üreticilerimize yüzde 40 ilave ödeme tutarı da hesaplarına aktarıldı.

Hayvancılık yeni destek modelimizde diğer kalemlerdeki ödemelere de önümüzdeki dönemde devam edeceğiz. Çiftçilerimize, üreticilerimize hayırlı, bereketli olsun.”

Ekonomi Haberleri