Asgari Ücrete Ara Zam! Maliye Bakanı Şimşek ve Çalışma Bakanı Işıkhan Resmen Açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan asgari ücrete zam konusunda yeni bir açıklama geldi. Peki, asgari ücrete zam gelecek mi? İşte merak edilenler…

Geçtiğimiz ay memur ve emekli maaşlarına gelen zamma rağmen asgari ücrete zam gelmeyince milyonlarca asgari ücretli çalışan maaşlarına zam konusunda hükümetten talepte bulundu. Söz konusu talebin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, açıklama yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bize benzer ülkelerde en yüksek asgari ücret bizde. Türkiye'de asgari ücret düşük değildir. Biz az kazanandan mümkün olduğunca en az vergiyi almak için sistem uygulayacağız. Çok kazananları uyarıyorum, vergiden kaçınma cezalarını artıracağız.”

BAKAN IŞIKHAN'DAN ASGARİ ÜCRETE İKİNCİ ZAM AÇIKLAMASI

Bunun yanı sıra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise katıldığı bir TV programında asgari ücrete yönelik şu açıklamaları yaptı:
"Asgari ücreti, Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirler. Biz bakanlık olarak işçi ve işvereni bir masada toplayıp müzakerelerin sağlanmasını sağlayan moderatör bir kurumuz. Temmuz ayında artış yapılmayacağı dikkate alınarak ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor. Biz kalıcı refah artışının derdindeyiz. Şu anda istihdamdan feragat etmeden bir büyüme sergiliyoruz. Biz de bu süreçte Bakanlık olarak işçilerimize, memurlarımıza ve emeklilerimize yönelik desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz."

Hürriyet gazetesine göre, asgari ücrete zam konusunda şu ihtimaller üzerinde duruluyor:

Ara zammın yapılmadığı durumlarda enflasyonun yıllık yüzde 35-40 bandına düşeceği öngörüsüyle beraber yıl başında asgari ücrete en fazla yapılacak zam yüzde 35-40 olacak. 17 bin 002 TL aylık alan asgari ücretli çalışanlara yüzde 30 zam yapılsa aylıkları 22 bin 102 TL’ye, yüzde 35 zam yapılırsa 22 bin 952 TL’ye, yüzde 40 zam gelmesi durumunda ise asgari ücretin 23 bin 802 TL’ye çıkacağı öngörülüyor. Bu maaşlarla Ocak 2026’ya kadar çalışacak olan asgari ücretlilerin 2026’da da enflasyon öngörülerine göre yüzde 15-20’lik zam alacağı düşünülüyor. Böylece, 2007 Ocak’a kadar asgari ücretli çalışanların aylıklarının ortalama olarak 26 bin 400 TL olması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri