Araç Sahiplerine Müjde! Motorlar Ücretsiz Olarak Yenilecek!

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Toyota, bazı modellerinin motorlarını ücretsiz olarak yenileyeceğini açıkladı. Peki, hangi modellerin motorları yenilecek? İşte merak edilenler…

Türkiye’de hatırı sayılır bir müşteri potansiyeline sahip olan Toyota, 100 binden fazla Tundra ve Lexus LX model otomobilinin motorlarını ücretsiz olarak değiştireceğini duyurdu. Zira bu model otomobillerde, üretim sürecinde motorlara karışan metal parçacıkları sebebiyle önemli motor problemleri meydana geliyor.

Bu sorun, motorlarda vuruntuya neden olarak zaman içinde motorun tümüyle arızalanmasına yol açabiliyor. Toyota, bu problemi çözüme kavuşturmak amacıyla etkilenen tüm otomobillerin motorlarını ücretsiz bir şekilde değiştireceğini açıkladı.

TOYOTA ARAÇ SAHİPLERİNE ULAŞMAYA BAŞLAYACAK

Toyota, bu kapsamda 2022-2023 model Tundra ve LX otomobillerinde kullanılan 3.4 litrelik çift turboşarjlı V35A-FTS V6 motorlarında üretim sürecinden kalan metal talaşları sebebiyle sorunların meydana geldiğini ifade etti. Bu metal parçacıkları, motorun içinde sürtünmeye yol açarak büyükhasarlar meydana getiriyor.

Motor, bir süre çalışmayı sürdürse de güç kaybı ve motorun tümüyle durması gibi sorunlar meydana gelebiliyor. Toyota, bu problemi çözmek amacıyla araç sahiplerine ulaşmaya başlayacak ve motor değişimini ücretsiz bir şekilde gerçekleştirecek.

Ekonomi Haberleri