Aman Dikkat! Çalışanların Maaşları 2 Bin TL Düşecek!

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev alan öğretmenlerin maaşlarında 2 bin TL’ye kadar kesinti yapılacağı öğrenildi. Peki, öğretmen maaşlarında neden kesinti yapılacak? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesindeki öğretmenler ocak ayıyla beraber yüzde 15 vergi dilimine göre maaş alıyor. Fakat, ilerleyen dönemlerde vergi matrahlarıyla beraber öğretmenlerin aylıklarından düzenli olarak kesinti yapılıyor.

Sendikalar, öğretmen aylıklarından vergi kesintisi gerçekleştirilmemesi ve gelirlerin sabitlenmesi için talepte bulunmalarına rağmen son yıllarda yaşanan ekonomik kriz nedeniyle mali önlemler yüzünden sendikaların bu isteği kabul edilmiyor.

Bu nedenle, belli dönemlerde öğretmen aylıklarında vergi dilimleri yüzünde belirlenen tutarlarda kesinti gerçekleştiriliyor. Hal böyle olunca, öğrenmen maaşlarında 2 bin TL’ye kadar vergi kesintisi yapılıyor.

Bu kapsamda, eylül ayında başlayan öğretmen maaş vergi kesintilerinin ekim, kasım, aralık aylarında da devam etmesi bekleniyor.

ÖĞRETMENLERE 4 BİN 085 TL EK ÖDEME

Öte yandan, 7’nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde ek gösterge ve memur aylık kat sayısına bağlanan kırtasiye yardımının bu yıl öğretmenlere 4 bin 85 lira olarak hesaplara yatırılmasına karar verildi.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 32’nci maddesi kapsamında hazırlık ödeneği, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen olarak görev yapanlara ve fiilen öğretmenlik görevini yetire getirenlere (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) ödenecek. Hazırlık ödeneğinden yararlanan öğretmenler dışındaki hizmetli, memur gibi devlet çalışanları bu ödemeden faydalanamayacak.

Ekonomi Haberleri